«پرس تی‌وی» موضوع میزگرد جنجالی «CNN»

سه شنبه 86 تیر 19 ساعت 3:0 عصر

شبکه تلویزیونی «CNN» در برنامه‌ای به بررسی تلویزیون انگلیسی‌زبان «پرس تی‌وی» ایران پرداخته است.

به گزارش واحد مرکزی خبر، «CNN» اعلام کرد: هم‌اکنون ده‌ها شبکه خبری در سراسر دنیا فعالیت می‌کنند اما هفته قبل یک شبکه جدید به این جمع اضافه شد. تلویزیون دولتی ایران اولین شبکه خبری 24 ساعته انگلیسی زبان خود را راه اندازی کرد.

مدیران این شبکه که «پرس تی‌وی» نام دارد، می‌گویند، هدفشان شکستن دژی است که رسانه‌های غربی ساخته اند.
محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور ایران در مراسم افتتاحیه این شبکه سخنرانی کرد.
وی گفت: امروز رسانه دومین ابزار برای سیطره جهانی است.رسانه راه را برای اشغال هموار می‌کند،اشغال را راهبری می‌کند و جهت می‌دهد و هم چنین مواضع اشغالگران را تثبیت می‌کند.

به گزارش «CNN»، «پرس تی‌وی» از خبرنگاران ایرانی و خارجی استفاده می‌کند در واشنگتن، لندن،پاریس،مسکو،بیروت و دمشق دفتر دارد.
گفته می‌شود این شبکه در تشکیلات تلویزیون دولت ایران است اما دولت آن را مدیریت نمی‌کند.

این شبکه افزود: «پرس تی‌وی» به جمع شبکه‌های جدید انگلیسی زبان دیگر مانند «الجزیره» انگلیسی، «راشا تودی» و تلویزیون فرانسه اضافه شده است اما آیا این شبکه موفق خواهد بود؟ «CNN» به منظور بررسی این موضوع میزگردی با حضور ایوان ریدلی گوینده «پرس تی‌وی» و نازنین انصاری سردبیر دیپلماتیک هفته نامه ایرانی کیهان در لندن تشکیل داده است.

مجری برنامه در ابتدا از «ایوان ریدلی»، گوینده زن «پرس تی‌وی»، پرسید: گویندگی در یک شبکه تازه‌تأسیس چگونه است؟ ریدلی پاسخ داد: بسیار هیجان انگیز است.کار کردن با یک شبکه جدید قطعا هیجان زیادی خواهد داشت.

ریدلی در پاسخ به این سؤال که چه چیز باعث شد او با «پرس تی‌وی» همکاری کند؟ گفت: نوعی استقلال خبری بدون حساسیت برانگیزی در این شبکه باعث شد من به همکاری تمایل پیدا کنم.ما همان چیزی را گزارش می‌کنیم که می‌بینیم.

در ادامه مجری برنامه از نازنین انصاری پرسید، نشریه شما در لندن چه نظری درباره «پرس تی‌وی» دارد؟
انصاری پاسخ داد: «پرس تی‌وی» زیر نظر جمهوری اسلامی ایران و صدا و سیمای ایران(IRIB) اداره می‌شود و ناگزیر است نه تنها از قوانین تلویزیون ایران بلکه از اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی پیروی کند از این رو یک سری خبرهایی هستند که این شبکه اجازه ندارد پخش کند.به عنوان مثال از تجمع طلبه‌های پاکستانی،دستگیری یک فعال زن هیچ خبری پخش نمی‌شود.

فعالان زن در ایران تهدید می‌شوند،هیچ خبری درباره‌اش منتشر نمی‌شود، بنزین جیره‌بندی می‌شود اما هیچ خبری از آن پخش نمی‌شود.شما نمی‌توانید اخبار رویدادهای واقعی داخل ایران را دریافت کنید.ایران فقط سعی می‌کند به شما اخبار آنچه را که در خارج می‌گذرد ارائه کند.از این رو در باره مسائل پاکستان می‌گوید پرویز مشرف آلت دست آمریکاست.
این قضاوت ایران است و چیزی نیست که شما از شبکه‌هایی مانند «بی.بی.سی» و «CNN» می‌شنوید.

درادامه این بحث ایوان ریدلی در پاسخ به نازنین انصاری گفت:باید بگویم که «پرس تی‌وی» فقط درباره اخبار ایران برنامه ندارد.«پرس تی‌وی» هفته قبل یک برنامه پنجاه دقیقه‌ای درباره مسائل پاکستان پخش کرد و کل قضایا را بررسی کرد زیرا این خبر الان خبر در راس اخبار رسانه‌های جهان است.

اینجا انصاری سخنان ریدلی را قطع کرد و گفت :آیا شما تظاهرات دانشجویی در ایران را نیز پوشش می‌دهید؟ریدلی گفت :خبر پاکستان الان در راس همه اخبار جهانی قراردارد.
درست است که وقتی شبکه‌ای از ایرا ن باشد باید اخبار مسائل داخلی اش ارجحیت داشته باشد اما الان خبر پاکستان خبر اصلی رسانه‌هاست.

انصاری در ادامه خطاب به ریدلی گفت: مسئله جیره بندی بنزین نه تنها داخل ایران را تحت تاثیر قرار داده است بلکه بر مذاکرات هسته‌ای نیز تاثیر داشته است.درا ین باره چه برنامه‌ای پخش شده است؟

ریدلی گفت: مذاکرات هسته‌ای از اهم اخبار «پرس تی‌وی» است. انصاری مجددا درباره سهمیه بندی بنزین گفت که ریدلی پاسخ داد چرا شما اینقدر از سهمیه بندی بنزین صحبت می‌کنید و انصاری پاسخی درستی نداد.
اما ریدلی گفت: این به این خاطر است که ضد ایرانی بودن سرلوحه برنامه‌های شماست.

گوینده برنامه با طرح سؤال دیگری به این مشاجره لفظی میان انصاری و ریدلی پایان داد.
وی پرسید مشکل اعتبار و موثق بودن مشکلی است «پرس تی‌وی» مانند بسیاری از رسانه‌های دیگر با آن روبرو است.این سؤالی است که باید به آن پاسخ داده شود.
ریدلی گفت مسئله سهمیه بندی بنزین در همه رسانه‌های پوشش داده می‌شود.

انصاری بار دیگر صحبت‌های ریدلی را قطع کرد و گفت :انحصار طلبی دولتی به شما اجازه نمی‌دهد خبری درباره سهمیه بندی بنزین پخش کنید.
ریدلی گفت :اما شبکه‌های دیگر مانند «CNN» و بی بی سی دراین باره گزارش پخش می‌کنند.

گوینده برنامه گفت: اما خبرنگاران «CNN» طبق اصولی کار می‌کنند ودولت ایران محدودیت‌هایی برای آنها قرار داده است.
ریدلی گفت: شبکه‌های «الجزیره» و «العربیه‌» اجازه ورود به عراق را ندارند اما این باعث نمی‌شود مسئله عراق در راس اخبار جهانی نباشد و این چیز جدیدی برای شبکه‌های خبری نیست.

ریدلی در پاسخ به این سؤال که اهداف شبکه «پرس تی‌وی» چیست گفت :هدف این شبکه دستیابی به بازارهای غربی در اروپا و آمریکا و ارائه یک شکل متفاوت از اخبار بدون ایجاد هیجان از طریق خلاصه‌هاست.
گوینده برنامه آخرین سؤال خود را از نازنین انصاری پرسید.وی گفت: شما ظاهرا مخالف «پرس تی‌وی» هستید؟

انصاری گفت: من برنامه‌های چند روز گذشته «پرس تی‌وی» را دیده ام و باید بگویم وقتی زنان زیادی را در این شبکه مشغول به کار دیدم به عنوان یک ایرانی احساس غرور می‌کنم.اما در عین حال وقتی «پرس تی‌وی» را مشاهده می‌کنید می‌بینید که گویندگان مرد با فاصله بسیاز زیادی از گویندگان زن نشسته اند و این موارد خاص اسلامی است که جای دیگری شاهد ان نیستید.

گوینده سؤال کرد، آیا این به نظر شما کمک محسوب می‌شود یا مانع؟آیا تفاوتی ایجاد می‌کند؟
انصاری پاسخ داد: تا جایی که مسئله چهره ایران مطرح است، این یک مانع محسوب می‌شود زیرا هم اشکالات فنی زیادی در این شبکه وجود دارد و هم به خبرگزاری‌های دیگر وابسته است و خود نمی‌تواند خبر خود را تامین کند.اینجا ریدلی گفت :همه شبکه‌های خبری برای تامین منابع خبری خود وابستگی دارند.

گوینده برنامه از انصاری پرسید: آیا شما اگر یک مخالف سرسخت رژیم ایران بودید، از ظهور «پرس تی‌وی» ناراحت بودید؟

انصاری پاسخ داد :من نگران نیستم زیرا اخبار و داستان‌ها و واقعیت‌های ایران بسیار فراتر از «پرس تی‌وی» است.اما آنچه که من را نگران می‌کند این است که روزنامه نگارانی مانند من اجازه ندارند بدون حجاب وارد «پرس تی‌وی» شوند.

ریدلی در پاسخ به این سخنان انصاری گفت :من بسیار متاسفم که احکام شریعت اسلامی بدین حد شما را رنجانده است.هیچ زن محجبه‌ای مجبور به داشتن حجاب نشده است.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]