به برخی ردصلاحیت‌ها مشکوکم

یکشنبه 86 اسفند 12 ساعت 11:6 عصر
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام طی سخنانی در چهارمین جشنواره مطبوعات نشریات دانشجویی تشکل‌های اسلامی – سیاسی دانشگاهیان در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی بر بیداری و آگاهی دانشجویان تاکید کرد و گفت: اگر پیش از انقلاب آگاهی و بیداری در محفل‌های کوچک وجود داشت، امروز در سطح گسترده‌ای از دانشگاه‌های ایران از کلاس‌های درس گرفته تا سالن‌ها و خوابگاه‌ها این بیداری به وجود آمده است.
وی با بیان این که امروزدانشجوی ایرانی آگاه‌تر و بیدارتر از دانشجوی پیش از انقلاب است، تصریح کرد: امروز بیداری و اگاهی و آزادی‌خواهی و مشارکت سیاسی کالای دست نیافتنی نیست و همه به آن دسترسی دارند و نشریه دانشجویی ابزاری برای آگاهی سیاسی است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که در ایران سیاست همیشه سه رکن اساسی داشته است، گفت: ملت ، دولت و ارتباط خارجی یا روابط بین الملل این سه رکن هستند و همیشه سیاست در ایران محصول این سه عامل است.
رضایی خاطرنشان کرد: در گذشته ارتباط خارجی و اراده دولت، مردم را منفعل کرده بود و در این میان اراده دولت ایران نیز تابعی از اراده دولت خارجی بود و از سه اراده دولت، ملت و خارج در عمل یک اراده پدیده‌های سیاسی را رقم می‌زد و مردم سرکوب می‌شدند.
وی با بیان این مطلب که پس از انقلاب اراده مردم فعال شد، گفت: دولت نیز پس از انقلاب نقش خود را پیدا کرد و بین این اراده و اراده خارجی تعارض به وجود آمد و تا امروز نیز این تعارض وجود دارد.
رضایی به مساله فلسطین اشاره کرد و گفت: ما معتقدیم که مردم فلسطین باید آزادانه سرنوشت سیاسی خودشان را در یک رفراندوم تعیین کنند و در اینجا دولت و ملت ایران با آمریکا در تعارض است. در لبنان نیز ما معتقدیم که این کشور مستقل است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به مساله هسته‌یی گفت: ما معتقدیم که باید در چارچوب NPT عمل ‌کنیم و آژانس هم به آن نظارت کند و در رابطه با انتخابات نیز بر این عقیده‌ایم که دموکراسی در نقاط مختلف اشکال مختلفی دارد و دموکراسی درایران با دموکراسی در اروپا و آمریکا متفاوت است.
وی با تاکید بر این‌که ما می‌خواهیم تفاوت اندیشه‌مان را با آمریکا از طریق گفت‌وگو و اندیشه بیان کنیم، اظهار کرد: اما آمریکا می‌خواهد از طریق چماق نظرش را اعمال کند و چماق به دستی یعنی جایی که استدلال به پایان می‌رسد و آمریکایی‌ها می‌خواهند با چماق به دستی افکار و اندیشه‌هایشان را علیه ایران و منطقه اعمال کنند و به دنبال دموکراسی خونین هستند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به محاصره غزه نیز اشاره کرد و گفت: 43 روز است که حملات بسیار سنگین و ناجوانمردانه‌ای بر یک ملت محاصره، انجام می شود و این در حالی است که حماس در یک انتخابات دموکراتیک با آرای مردم بالا آمد و خود کاخ سفید هم انتخابات را تایید کرد و اگر انتخاب حماس نتیجه دموکراسی است حالا همین حماس تصمیم گرفته که اسرائیل را به رسمیت نشناسد.
رضایی با بیان این که آمریکایی‌ها دموکراسی را که خودشان تایید می‌کنند و برایشان ارزش است را زیرپا گذاشته‌اند، گفت: آنها می‌خواهند ایدئولوژی خودشان را تحمیل کنند.
وی افزود: آنها ایران را متهم می‌کنند که دنبال بمب اتم است، اما یا به اقتصاد ضربه می‌زنند یا می گویند سپاه مثل حزب‌الله و حماس باید منحل شود و به فشارهای اقتصادی و زورگویی و قلدری متصل شده‌اند که این یک پدیده جدید است.
وی با طرح این پرسش که چرا آزادی آمریکایی به شکل خونین پیش می‌رود ادامه داد: ارتباط با آمریکا یعنی این که اراده مردم از بین برود.
رضایی تاکید کرد: حزب الله ، حماس و ایران که مثل القاعده نیستند که برج‌های دوقلوی شما را منفجر کنند، اما شما می خواهید جواب آرا و انتخاب مردم را با تحریم و فشار بدهید.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح این پرسش که چرا در شروع قرن 21 روابط بین‌الملل خونین شده است؟ تصریح کرد: چرا باید جهانی شدن دنیا در ابتدای تولدش این چنین باشد.
وی با بیان این که آمریکا می‌خواهد خلا قدرت را از طریق زور پر کند، گفت: اولین کاری که باید در این شرایط انجام دهیم این است که نباید به قلدرها بهانه دهیم و باید یک مقاومت منطقی در ایران شکل بگیرد که در حال شکل‌گیری است.
رضایی افزود: از شورای نگهبان جای تشکر دارد که جلوی عوامل نفوذی که می خواستند به دنیا بهانه بدهند و چهره آزادی در ایران را خدشه دار کنند با تایید صلاحیت برخی ردصلاحیت‌شدگان گرفت و ما نباید الفاظ و ادبیاتی را به کار بگیریم که دشمنان از ان استفاده کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این که خط مقاومت را باید از خط انفعال و خط ماجراجویی جدا کرد، گفت: این مسیر می‌تواند ما را از میان مجموعه حوادثی که برای کشور برنامه‌ریزی شده جلو ببرد.
وی تاکید کرد: جنبش دانشجویی در بیداری عمومی جامعه و حتی نخبگان نقش مهم و تعیین کننده‌ای بر عهده دارد؛ به ویژه این که در آستانه انتخابات مجلس هشتم هستیم.
رضایی افزود: این مجلس، مجلس بسیار مهمی خواهد بود که برای رفتن به سوی آینده است و باید به آینده نگاه کند و هم اکنون باید به آینده چشم انداز کشور در 1404 نگاه کنیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که مجلس هشتم را باید از زاویه ایران دید، نه چپ و راست گفت: کسانی می توانند در آینده نقش ایفا کنند که جنس‌شان از نوع آینده باشد و خودشان را از چارچوب‌های بسته چپ و راست بیرون بیاورند.
در ادامه یکی از دانشجویان اظهار کرد وقتی صلاحیت برخی رد می‌شود قطعا صلاحیت نداشته‌اند و وقتی مجدد صلاحیتشان تایید می شود آیا مساله فرمالیته نشده است؟
رضایی در پاسخ به این سوال گفت: شورای نگهبان کسانی را تایید صلاحیت می کند که گروه های دیگر رد کرده بودند و من به برخی ردصلاحیت‌ها مشکوکم و وزارت اطلاعات باید پیگیری کند که چرا برخی این کار را کرده‌اند و من از شورای نگهبان متشکرم که با توجه به منافع جمهوری اسلامی ایران اقدام مناسبی صورت داد.
در ادامه یکی دیگر از دانشجویان با بیان این که 11 مورد ابهام در گزارش البرادعی وجود دارد و قطعنامه سوم در حال صادر می‌شودف سوال کرد: آیا این پیروزی است؟ چرا از هاشمی رفسنجانی در مسایل سیاسی و بین‌المللی کمک گرفته نمی‌شود؟
رضایی در پاسخ به این پرسش‌ها گفت: رفع ابهامات گذشته پیروزی آشکاری است. حال ممکن است برخی دوستان این پیروزی را بزرگتر جلوه کنند و این به آن معنی نیست که گزارش نقطه منفی نداشته است، اما ابهامات گذشته رفع شده و ابهامات جدیدی ایجاد شده است.
وی افزود: ما دو نوع تحلیل می‌توانیم در این زمینه بکنیم یکی این که ابهامات جدید را شکست بدانیم و دیگر این که این ابهامات را مبارزه جدیدی بدانیم که تلاش کنیم در سال‌های آینده رفع شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام جنس گزارش را تلفیقی از پیروزی و آغاز یک جریان جدید دانست و گفت: البرادعی حق نداشته که وارد برخی مسایل مثل مسائل موشکی شود. کلاهک‌های اتمی چه ربطی به کار موشکی ایران دارد؟
به گفته رضایی آنها وقتی دیدند در بحث فناوری هسته ای نمی توانند مشکلی ایجاد کنند ازطریق این گزارش می خواهند ماجرای جدیدی را آغاز کنند.
وی افزود: پیشکسوتی هاشمی رفسنجانی و بزرگان انقلاب را باید حفظ کرد؛ چرا که همین حادثه ممکن است برای همین‌هایی که هم اکنون سر کار هستند تکرار ‌شود.
در ادامه یکی دیگر از دانشجویان اظهار کرد: در انتخابات مجلس هشتم در 23 کرسی امکان رقابت وجود دارد و در 78 کرسی رقابت بین اصولگرایان است و طبق نظرسنجی در سایت تابناک که منتسب به شما است اکثرا معتقد بودند که این انتخابات رقابتی نیست. شما از دموکراسی صحبت می‌کنید اما این چه نوع دموکراسی است که طیف گسترده ای از مردم حق داشتن نماینده ندارند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این اظهارات گفت: در بحث انتخابات نباید افراط و تفریط کرد. جوانه‌های جدیدی در حال شکل گرفتن است که غیر از اصولگرا و اصلاح‌طلب هستند و در انتخابات پیش رو شاهد خواهیم بود که گرایش‌های جدید و مستقلی به صحنه خواهند آمد.
وی افزود: این که آیا دو حزب در برخی حوزه ها قدرت رقابت کم دارند به معنی این نیست که کل اصلاح طلبان قدرت رقابت ندارند.
به عقیده رضایی افراد متشخصی که در جریان اصلاح‌طلبان رد صلاحیت شده اند معیار رقابت قرار گرفته‌اند، اما اگر جوان‌های گمنام اصلاح طلب را حساب کنیم امکان رقابت بالا است . با توجه به تایید صلاحیت‌های جدید میزان رقابت بالا رفته است و تا روز انتخابات نیز بالا خواهد بود.
وی دموکراسی در ایران را یک دموکراسی واقعی دانست و گفت: باید این دموکراسی را کارآمد کنیم؛ به طوری که اگر اصلاح طلبان و اصولگرایان از طریق این دموکراسی سر کار آمدند آنها باید با یک کارنامه موفق قدرت را تحویل دهند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام هم‌چنین اظهار کرد: آیا احزاب در ایران ظرفیت این را دارند که شورای نگهبان مثل همه دنیا تایید صلاحیت ها را به شورای مرکزی احزاب بسپارد؟
رضایی در رابطه با سوالی در خصوص آیت‌الله توسلی نیز افزود: آیت‌الله توسلی از افراد ثابت قدم راه امام و خانواده امام بودند و در حالی که نطقش در حال دفاع از ارزش‌های امام(ره) و وصیت نامه امام(ره) را می‌خواند و از وصیت‌نامه و صحبت‌های امام چیزهایی را یادداشت کرده بود و خیلی خونسرد سخنرانی می‌کرد وقتی به بحث صحبت‌های امام(ره) در رابطه با خرافات رسید دچار سکته قلبی شد و در راه دفاع از آرمان‌های امام(ره) به ملکوت اعلی پیوست.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]