بررسی ناآرامی های دانشجویی شیراز

شنبه 86 اسفند 11 ساعت 11:4 صبح
اعتراض های یک هفته گذشته دانشجویان دانشگاه شیراز در وزارت علوم بررسی شد و صنفی بودن خواسته های دانشجویان مورد تایید قرار گرفت.چهار روز بعد از تجمع گسترده دانشجویان این دانشگاه، دکتر حسن مسلمی نائینی مدیرکل امور دانشجویان داخل وزارت علوم گفت؛ «بیشتر تجمع دانشجویان در مورد بحث شورای صنفی بوده که امید است برطرف شود. در خصوص مشکلات صنفی بهتر این بود که دانشجویان قبل از اینکه بخواهند هر گونه برخوردی صورت دهند، ابتدا به دانشگاه و سپس در صورت عدم حل مشکل به وزارت علوم گزارش کنند.» وی همچنین خبر داد انتخابات شورای صنفی دانشجویان دانشگاه شیراز در هیات مرکزی نظارت شوراهای صنفی تایید شد.

مسلمی نائینی در حالی دانشجویان را به پیگیری مسالمت آمیز درخواست هایشان توصیه می کند که طرح این مشکلات موضوع جدیدی نیست. چنانکه طی دو سال گذشته دانشجویان به اشکال مختلف مشکلات خود را مطرح کرده و خواستار پاسخگویی مسوولان در برابر مسائل صنفی بوده اند. نصب دوربین های مداربسته در سطح دانشکده ها و دانشگاه ها، عدم توزیع غذا در روزهای تعطیل و تراکم بیش از حد خوابگاه های دختران بخشی از مشکلات دانشجویان است.

 یکی از دانشجویان در همین رابطه به ایسنا گفت؛ «مدیریت دانشگاه، ساختمان قبلی مدیریت واقع در بلوار زند را به قیمت دو میلیارد تومان به فروش رسانده که بلافاصله خریدار آن، طبقه زیرین ساختمان یاد شده را به همین قیمت به یکی از بانک های خصوصی واگذار می کند.»یکی دیگر از دانشجویان نیز روند جذب هیات های علمی، اخراج و بازنشستگی پیش از موعد استادان باسابقه، احضار دانشجویان و محدودیت نشریات دانشجویی را جزء موارد اعتراضی دانشجویان برشمرد.اینچنین بود که دامنه متنوعی از مشکلات کوچک و بزرگ دانشجویان دانشگاه شیراز پس از دو سال و نیم روی یکدیگر انباشته شد و دانشجویان معترض را به تجمع واداشت. مضاف بر این هزار نفر از دانشجویان دانشگاه شیراز از روز یکشنبه کلاس های درس را تعطیل و اعلام کردند تا اجرایی نشدن درخواست هایشان به اعتراض ادامه می دهند.

 اقدام دانشجویان مورد حمایت کارمندان و استادان دانشگاه شیراز، شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی شیراز و انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز قرار گرفته است.علاوه بر این در سومین روز اعتراض ها دانشجویان، شورای تامین استان متشکل از فرماندار شیراز، فرمانده نیروی انتظامی و رئیس اداره اطلاعات استان فارس در ساختمان مدیریت دانشگاه تشکیل جلسه دادند. نتیجه این جلسه رسماً اعلام نشد، ولی نمایندگان دانشجویان گفتند که پیشنهاد آنها مبنی بر مذاکره با دانشجویان را نپذیرفتند. آنها اعلام کردند خواسته های دانشجویان صنفی است و بنابراین شورای تامین استان فارس مرجع ذی صلاحی برای پاسخگویی نیست بلکه مسوولان دانشگاه باید پاسخگو باشند. به همین دلیل دانشجویان برای چهار روز متوالی در محوطه کوی دانشگاه دست به اعتراض زدند. تقاضای آنها استعفای دکتر صادقی رئیس دانشگاه شیراز است.

 چهارشنبه گذشته چهارمین روز تجمع بود که دانشجویان در صحن اصلی دانشگاه جمع شدند و با سر دادن شعارهایی بر خواسته اصلی خود پای فشردند. در آغازین ساعات تجمع این روز، رئیس دانشگاه، دانشجویان را برای مذاکره به تالار فجر دانشگاه دعوت کرد ولی این پیشنهاد با مخالفت شدید دانشجویان روبه رو شد. دانشجویان که روزهای قبل برای گفت وگو با دکتر صادقی به دفتر ریاست دانشگاه مراجعه کرده ولی موفق به ملاقات با وی نشده بودند، اعلام کردند تنها با رئیس جدید دانشگاه مذاکره خواهند کرد.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]