هزینه رد صلاحیت ها با کیست؟

سه شنبه 86 بهمن 23 ساعت 3:8 صبح
حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سیدحسن خمینی پنج‌شنبه شب طی سخنانی در حرم مطهر امام خمینی(ره)، اظهارنظر برخی از مراجع را در خصوص گلایه از ردصلاحیت‌ها گام بزرگی دانست و گفت: این گام‌ها امید می‌دهد که مشکلات قابل حل است.
وی با بیان اینکه «انقلاب بر دو رکن مردم و دین پایه‌گذاری شده است»، اظهار داشت: همه ما باید دغدغه هر دو رکن اسلامیت و جمهوریت نظام را داشته باشیم. در فضای عمومی جهان و کشور ما مردم‌سالاری امر پذیرفته‌شده‌ای است، کسی نمی‌تواند مردم را از حاکمیت و دخالت در سرنوشت خود و از این‌که بخواهند حرف و اندیشه‌شان را به منصه ظهور برسانند، بازدارد.
سیدحسن خمینی در این دیدار با ابراز امیدواری نسبت به پایبندی همگان به آرمان‌های امام و انقلاب گفت: ان‌شاءالله دل‌های ما از آرمان‌های‌مان بازنگردد، اگر دغدغه‌ای هست بیشتر دغدغه انقطاع ارزش‌های جامعه‌مان با نسل بعدی است.
نوه رهبر کبیر انقلاب اسلامی با تاکید بر دفاع از اسلامیت نظام نیز گفت: اگر اسلام در این سرزمین سیلی بخورد به قول امام قرن‌ها طول می‌کشد تا دوباره مورد وثوق همگان قرار بگیرد. باید بتوانیم در جامعه خودمان چهره‌ای از اسلام ارائه دهیم که راهگشای مشکلات جامعه باشد و بتواند به طور صحیح حکومت کند.
وی تاکید کرد: دین نیامده است برای مردم مشقت ایجاد کند، رویکرد دین در جامعه ایجاد آرامش است. اگر نتوانیم حتی در قطاع کوچکی از جامعه آرامش ایجاد کنیم آن روز در نزاع بین دین و پیشرفت، این دین است که لطمه می‌خورد.
نتایج بررسی صلاحیت کاندیداهای هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در هیاتهای مرکزی نظارت اعلام شد. شمار تایید صلاحیت شدگان دراین مرحله اندک بودند همچنان احزاب و تشکل های سیاسی از ردصلاحیت کاندیداهای خود ناراضی هستند.
مسعود سلطانی فر مسئول ستاد اجرایی انتخابات حزب اعتماد ملی گفت:" به علت اینکه بنای حزب اعتماد ملی بر حضور در انتخابات مجلس هشتم است، به همه کاندیداهای ردصلاحیت شده خود گفته ایم اعتراض خود را به شورای نگهبان اعلام کنند."
وی جمعه 19 بهمن در گفتگو با خبرگزاری مهر ضمن بیان اینکه بیش از 70 درصد کاندیداهای حزب اعتماد ملی در انتخابات مجلس هشتم ردصلاحیت شده اند، گفت:" 62 درصد کاندیداهای ما در مرحله اول بررسی صلاحیت (هیئت های اجرایی) ردصلاحیت شده اند که این میزان در مرحله دوم (هیئت های نظارت) به 70 درصد رسیده است."
گروهی از تحلیل گران حتی معتقدند کاندیداهایی که طرفیت جناحی و سیاسی آنها مشخص نبوده است، تحت عنوان "عدم احراز صلاحیت" رد شدند تا مبادا افراد و نیروهای ناشناخته گروه های سیاسی بتوانند از مرحله بررسی صلاحیت رد شوند.
اما بنظر میرسد ردصلاحیت های گسترده به این شکل که تا کنون صورت گرفته است با دو هدف دنبال میشود؛
- اول از میدان خارج کلیه منتقدان و مخالفان جناح اصولگرا. در این راستا حتی برخی از فعالان سیاسی هم که داخل طیف اصولگرا بودند اما همراهی و اطاعت کامل را نداشته اند، ردصلاحیت شدند.
- دوم جدا سازی اصلاح طلبان تندرو و معتدل. دراین راستا مشخصا ایجاد شکاف و چند دستگی در گروه های اصلاح طلب بواسطه رد صلاحیت های گسترده و نهایتا تضعیف آنان در فضای سیاسی کشور با تکیه بر اختلاف نظرهای داخلی و اقدامات گذشته مانند تحصن در مجلس ششم هدف بعدی بوده است.
اما آیا این هدف حاصل خواهد شد یا نه؟ پاسخ این سوال را آینده مشخص خواهد کرد. لیکن باید دقت کرد که اگر این اهداف محقق شود، قطعا به تضعیف نظام خواهد انجامید زیرا نیروهای داخل حاکمیت - حتی با تفاوت دیدگاه و آرا - متفرق و محدود خواهند شد. نتیجه طبیعی این امر آنست که اصولگرایان تنها طیف باقی مانده در دایره حاکمیت بود و در مقابل مسائل و مشکلات و بحرانها نیز باید به تنهایی مقاومت کرده و چاره جویی کنند. همچنین به تنهایی باید بیاندیشند و مسوولیت تصمیمات اتخاذ شده را نیز به تنهایی برعهده گیرند. و به تنهایی نیز پاسخگوی انتقادات باشند.
به هرصورت انتخاباتی که اکثریت چهره های شاخص سیاسی و مذهبی به روند آن انتقاد داشته باشند و از مرحله بررسی صلاحیت ها آنرا دچار مسئله بدانند، مشخص نیست که در مرحله اجرا و رای گیری چه سرنوشتی خواهد داشت.
آنچه مسلم و قطعی است، آن است که نباید دایره حاکمیت و خودی را آنقدر تنگ کرد که حتی نیروهای قدیمی و بانیان انقلاب هم از آن خارج شوند. قطعا در هیچ کشوری همه مسولان نیروهای سیاسی مانند هم فکر نمی کنند. اما حذف گروه یا گروهها به بهانه اینکه مانند ما فکر نمی کنند نیز اشتباهی استراتژیک و غیر قابل جبران است. اشتباهی که بی تردید به زیان نظام و مردم خواهد بود.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]