در حالی که اظهارنظرهای برخی افرادنظامی همچون فرمانده ی کل سپاه پاسداران در حمایت از جریان حامی دولت(اصولگرایان) با انتقاداتی روبهرو شده، فرزند یادگار امام گفت: یکی از بزرگترین معیارهایی که میتوان گفت، جامعه از راه امام خارج شده است یا نه، حضور نظامیان در عرصه سیاست است.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدحسن خمینی افزود: کسانی که مدعی هستند به امام (ره) وفادارند، باید نسبت به دستور صریح امام(ره) با تمام وجود حساسیت نشان دهند. همان طور که وقتی فردی مدعی شود ولایت از آن فقیه نیست، همه باید بگویند در اندیشه امام هست و نسبت به این موضوع حساسیت نشان دهند، باید در برابر «ورود نظامیان به عرصه سیاست» هم حساسیت داشته باشند. اگر اینگونه نباشد یا دروغ میگویند و یا دچار تناقض هستند. لذا به نظر میرسد، انگیزه الهی به دنبال طرد نفسانیات است و نفسانیات هم در طرد ثروتطلبی و قدرتطلبی خلاصه میشود. گاهی فردی 6 صبح تا 12 شب کار میکند، اما این فعالیتها برای خداوند نیست و همین که این مسئله سر زبانها باشد، برایش شیرین است. یا فردی سادهزیست است، اما هیچگاه از قدرت دست برندارد و ... .
سیدحسن خمینی با اشاره به اینکه عدم حضور نظامیان در سیاست از آنجا که در وصیتنامه ایشان آمده و برای آیندگان نوشته شده است، در پاسخ به پرسش خبرنگار که اگر امام حیات داشتند، با این پدیده چگونه رفتار میکردند، پاسخ داد: آنها میتوانند ترک نظامیگری کنند و سپس وارد عرصه سیاست شوند. عدم حضور نظامیان در میدان سیاست یک معیار برای بقای جریان و اندیشه سیاسی امام است برای اینکه اولا مشخص شود که چه مقدار به اندیشه امام(ره) وفاداریم و ثانیا اگر عنصر نظامی میخواهد وارد عرصه سیاست شود، باید نظامیگری را فراموش کند؛ چراکه حضور تفنگ در عرصه سیاست یعنی پایان گفتمان سیاسی.
وی با یاد کردن از «اتکال به خدا» به عنوان نخستین رکن جمهوری اسلامی اظهار داشت: با این وصف، انقلابیون بیش از من به خدا میاندیشند و نماد این مسئله، شهید حسین فهمیده است.

انهدام نفسانیت، رمز بزرگی در توفیق انقلاب اسلامی بوده است. پس از انقلاب اسلامی به صورت مثال، این مسئله در وجود مرحوم آیتالله طالقانی بسیار روشن است. اگر منیتها در ایشان قوی بود، به ظن قوی میتوانستند مشکلاتی را برای امام ایجاد کنند. البته سدی بر سر راه رهبری انقلاب نمیتوانستند ایجاد کنند، ولی میتوانستند برای مسیر انقلاب، مشکلساز شوند. مرحوم طالقانی با توجه به باور دینی نیرومندی، نفسانیت خود را نمیبیند، هرچند گلایههایی داشت، اما پس از دیدار با امام، سخنرانی معروفی در دفاع از انقلاب و امام انجام میدهند.
نوه امام خمینی(ره) نماد نفسانیت را پس از جنگ دانست و گفت: بنده نمیخواهم بگویم که علت بروز این مسئله جنگ است یا نیست؛ بلکه جنگ پایان یک پارادایم در جامعه ماست که آغاز سازندگی، شاید پارادایم دیگری را میطلبید. این پارادایم روح و سنت ده ساله را تغییر داد. البته نمیگویم که باید آن روند و روال گذشته ادامه مییافت، بلکه میتوانستیم برخی تغییرات را در سرفصل گفتمان پس از جنگ ایجاد کنیم تا بروز «نفسانیت» شکل نگیرد. شاید هم این پارادایم جدید به جنگ مربوط نبود، بلکه عمر انقلاب، نیازمند روح جدیدی بود تا دمیده شود. از سوی دیگر، نمیتوان کاریزمای حضرت امام(ره) و خلأ کاریزمای پیامبرگونه ایشان را نادیده گرفت، چراکه برخی در این خلأ به یک دوران جدیدی اندیشیدند.
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]