سخنگوی دولت اصلاحات با یادآوری این‌که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به جز دوره‌ی کوتاه مدت دولت موقت، هیچ دولتی همانند دولت نهم اشتیاق به برقراری رابطه با آمریکا را نداشت، این دولت را از جهت اشتیاق وافر نسبت به انجام این کار شایسته برای مذاکره با آمریکا نداست .

عبدالله رمضان زاده با بیان این مطلب افزود: تقریبا بعد از انقلاب غیر از دوران دولت موقت که در زمانش بحران جدی در روابط دو کشور ایجاد نشده بود، هیچ دولتی همانند دولت احمدی نژاد اشتیاق برای رابطه برقرار کردن با آمریکا نداشت.

وی در ادامه با اشاره به اظهارات رییس جمهور و مسوولان سیاست خارجی و دیدار آخر مشاور ارشد احمدی نژاد با زلمای خلیل زاد سفیر آمریکا در سازمان ملل، این اشتیاق زاید الوصف مسوولان برای ارتباط برقرار کردن با آمریکا را عاملی در جهت این دانست که آمریکایی ها هر طور که می خواهند با ایران بازی کنند.

وی که بهبود روابط ایران وآمریکا را رفع کننده‌ی بسیاری از مشکلات پیش روی کشور ارزیابی می‌کرد، سیاست خارجی دولت نهم را سیاستی ماجراجویانه ارزیابی کرد و گفت: من مفهوم سیاست تهاجمی و تدافعی را نمی فهمم .سیاست خارجی بر اساس منافع ملی شکل می گیرد و باید طوری ترسیم شود که امنیت و منافع ملی را تقویت کند.در سیاست خارجی مهم این است که ماجراجو نباشیم .

سخنگوی دولت سابق ادامه داد: سیاست خارجی دولت نهم به واقع سیاستی ماجراجویانه است زیرا از مسوولان این دولت اظهارات شدید الحنی به کررات شنیده شده که با سرعت نیز از آن عقب نشینی می‌کنند و این رویه در مواضع اتخاذ شده از سوی آنها در بحث سیاست خارجی کاملا مشهود است.

وی همچنین با یادآوری فراز و فرودهای رابطه‌ی ایران و آمریکا گفت: در دوران جنگ‌ تحمیلی آمریکایی ها به شدت علیه ما عمل می‌کردند و ما نیز باید در مقابل آنها می‌ایستادیم و ایستادیم .در افغانستان منافع ما و آمریکایی ها به هم گره خورد و استفاده کردیم و در مورد عراق هم مذاکره ضرورت دارد و باید ادامه پیدا کند.

وی تصریح کرد : البته مسله‌ی عراق را دولت نمی تواند اداره کند . مساله از جای دیگر هدایت می شود؛ در این دولت بی برنامگی و عدم توجه به منافع ملی و تمرکز بر مسایل جزئی وجود دارد .

رمضان زاده در پایان با یادآوری اینکه نامه‌های رییس جمهور به سران کشورهای جهان، حضور وی در شورای همکاری خلیج فارس و برگزاری کنفرانس خزر هیچ دستاوردی برای ایران جز تحقیر نداشت، این دولت را به دلیل اتخاذ سیاست‌های نادرست و اشتیاق وافر نسبت به رابطه برقرار کردن با آمریکا صالح در مذاکره با کشورهای دیگر ندانست و گفت:دولت نهم صلاحیت هیچ مذاکره ای را در عرصه‌ی خارجی ندارد و برای همین نیز مساله از جای دیگر هدایت می‌شود و برای مذاکره با مصر، حداد عادل و ناطق نوری می‌روند و برای مذاکره با فرانسه ولایتی انتخاب می شود و به اعتقاد من مذاکرات خارجی باید از خارج از دولت کنترل شود که این کار در حال حاضر انجام می‌شود.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]