شمار کاربران اینترنت کشور

یکشنبه 86 بهمن 14 ساعت 8:31 عصر

ضریب نفوذ کاربران اینترنت در ایران ‌27 درصد است که شامل ‌18 میلیون نفر از کسانی است که به طور خانگی، در دانشگاه‌ها و از طریق تلفن همراه و طرق دیگر به اینترنت وصل می‌شوند.

سعید مهدیون - مدیر عامل شرکت فن‌آوری اطلاعات - در نشست خبری عصر امروز، با بیان این مطلب، فعالیت‌ها و رویکردهای جدید حوزه‌ی فن‌آوری اطلاعات در کشور را به مناسبت ایام‌الله دهه‌ی مبارک فجر تشریح کرد و عرضه‌ باند اینترنت در کشور را ‌10850 مگابایت عنوان و اظهار کرد: طبق آخرین آمار اتحادیه‌ی جهانی مخابرات تا پایان سال ‌2006 ضریب نفوذ کاربران اینترنت در ایران ‌27 درصد یعنی ‌18 میلیون نفر است که به پیش‌بینی ‌30 درصدی برای دو سال آینده بسیار نزدیک است.

وی نقاط تحت پوشش را ‌1218 شهر و شهر صنعتی عنوان کرد که ‌460 مرکز مخابراتی را تحت پوشش قرار می‌دهد و گفت: هم‌چنین در بخش تعداد پورت دسترسی که توسط بخش خصوصی راه‌اندازی شده است ‌414 هزار و تعداد راه‌اندازی این پورت توسط بخش دولتی ‌112 هزار است که در مجموع ‌526 هزار پورت راه‌اندازی شده است.

او افزود: متوسط زمان انتظار دریافت سرویس به طور متوسط به ‌9 هفته برای پورت پرسرعت رسیده‌است که نسبت به برنامه‌ی پنج ساله سوم خوب است.

مهدیون ادامه داد: در راستای برنامه‌ی پنج ساله‌ی چهارم در ‌5426 روستا، دفاتر خدمات ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات دایر شده است که در ‌4651 روستا این دفاتر به بهره‌برداری رسیده‌اند که سعی در ارایه‌ی خدمات پست و ارایه‌ی سرویس از سوی دستگاه‌ها از این طریق است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تخصیص امکانات بانک‌داری الکترونیک به ‌19353 بانک از کل ‌20288 شعبه اشاره کرد و افزود: از تعداد بانک‌ها از تعداد ‌19353 شعبه، بانکداری الکترونیک در ‌15774 شعبه دایر شده است و بانک‌ها می‌توانند چنان‌چه کاربرد خاصی داشته باشند، سیستم بانک‌داری را که روی نرم‌افزارهای سیستم بانکی کار می‌کند، راه‌اندازی کنند؛ پایداری کل شبکه ‌95/99 درصد است.

وی هم‌چنین از برنامه‌ی اتصال ‌5162 مدرسه به شبکه ملی یاد کرد که از این تعداد ‌4286 مدرسه به شبکه ملی متصل شده و به بهره‌برداری رسیده است.

مهدیون به درخواست وزارت کشور درخصوص برگزاری انتخابات الکترونیکی مجلس از طریق دو شبکه‌ی اصلی زیرساختی و پرسرعت اشاره کرد و با بیان این‌که هم‌اکنون استانداری‌ها از طریق شبکه‌ با تهران متصل‌اند، گفت: در فاز دوم این ارتباط فرمانداری‌ها و استانداری‌ها با ‌663 نقطه به هم متصل شده‌اند و در این طرح تنها دو نقطه برای اتصال باقی مانده است.

مدیر عامل شرکت فن‌آوری اطلاعات با بیان این‌ که داشتن فن‌آوری جدید حق مردم است، گفت: استان‌ها به درجه‌ای از توانمندی رسیدند که شبکه را در سطح استان توسعه دهند. شرکت فن‌آوری اطلاعات با نگاه خود که ناشی از بخشنامه‌های دولت است لازم می‌داند فعالیت‌هایی را انجام دهد که بحث تصدی‌گری در آن مطرح نباشد.

مهدیون با استناد دوباره به آمار ITU که مربوط به سال ‌2006 و ‌2005 است، میزان فرصت دسترسی به شبکه در کشور را عدد ‌89/0 خواند و گفت: برای رسیدن به سقف آن که عدد یک است راه زیادی نمانده است و به بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته نزدیک است.

او گفت: از نظر زیرساخت این آمار عدد ‌18/0 را نشان می‌دهد که بیانگر نیازمندی به انجام کار زیاد است. در حوزه‌ی شاخص استفاده آمار حدود ‌04/0 است که جای کار زیادی تا رسیدن به عدد یک را دارد و لازم است در این حوزه فعالیت‌هایی چون هماهنگ کردن پروژه‌های ملی را انجام داد که بعضی در ذات خوب هستند فقط باید آن‌ها را بر اساس عدم همپوشانی و موازی‌کاری اجرا کرد.

وی از موضوع امنیت شبکه به عنوان یک دغدغه در شبکه و حوزه‌ی IT یاد کرد و با بیان این‌که هرکس شبکه‌ای را ارایه می‌دهد موظف است امنیت را حفظ کند، از مرکز هماهنگی امداد و نجات نام برد و افزود: کار مرکز ایجاد هماهنگی بین مراکز امداد و نجات تامین کننده‌ها در شبکه‌ها است. هرکدام از شبکه‌ها موظفند امنیت خود را با ایجاد رابطه با متخصصان حفظ کنند و چون فن‌آوری این شبکه‌ها مشابهند، مشکلات و در نتیجه راه‌حل آن‌ها مشابه است.

وی درخصوص کیفیت پهنای باند که از شمال و جنوب ایران و با گذشتن از کشورهای همسایه تامین می‌شود، گفت: هنوز هیچ‌گونه شکایتی مبنی بر کاهش کیفیت در نتیجه قطعی کابل‌های حاضر در اقیانوس‌ها دریافت نکرده‌ایم.

او با طرح این سوال که آیا دولت باعث شده بخش خصوصی نتواند جایگاه خود را در IT پیدا کند، اظهار کرد: از ابتدای دوره‌ی پنج ساله‌ی سوم، دولت از حوزه‌ی ارایه‌ی سرویس اینترنت خارج شده است و اگر تلاش کاملی انجام نشده از سوی بخش خصوصی است و در فضای بالاتر از شبکه نیز بخش خصوصی به طور جدی وارد نشده است.

وی افزود: فضای بالاتر از شبکه نیازمند مدیریت و رفع مشکلات است که بخش خصوصی می‌تواند بسیار مفید واقع شود. هیچ‌کس نگران عملکرد انحصاری دولت نیست و شرکت فن‌آوری اطلاعات نیز به دنبال ساماندهی به این فضا است تا به شوراهای تصمیم‌گیرنده کمک شود.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]