«دکترسیدمحمد خاتمی» روند ردصلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس هشتم در هیات های اجرایی را «فاجعه بار» توصیف کرد و گفت؛ «ما دلمان می خواهد در عرصه باشیم و کسی حق ندارد جلوی ما را بگیرد، ولی حضوری که هیچ نامزدی نداشته باشیم، معنا ندارد.»

رئیس جمهور سابق عصر دیروز پس از دیدار با مقام معظم رهبری در همایش مسوولان دفاتر استانی ستاد ائتلاف اصلاح طلبان حاضر شد و در سخنان کوتاهی مواضعش را در قبال وضعیت بررسی صلاحیت ها توسط هیات های اجرایی تبیین کرد.رئیس مرکز بین المللی گفت وگوی تمدن ها ضمن اینکه اصلاح طلبان را تا زمان مشخص شدن نتیجه بررسی شکایت ها به صبر دعوت کرد، در عین حال از شخصیت های بالای نظام خواست برای تغییر شرایط اقدام کنند.

گروه های مختلف اصلاح طلب که نامه های گسترده یی از هیات های اجرایی مبنی بر رد یا عدم احراز صلاحیت را دریافت کرده اند، درصدد چاره جویی برای تغییر شرایط موجود هستند چرا که با روند طی شده، عملاً امکان رقابت در انتخابات از آنها سلب شده و در حقیقت رقابت میان کاندیداهای اصولگراست. به همین دلیل «سیدمحمد خاتمی»، «مهدی کروبی» و «اکبر هاشمی رفسنجانی» شنبه شب تشکیل جلسه فوری دادند تا شرایط را بررسی و راهکارهای موجود برای رفع این معضل را پیگیری کنند. در همین راستا آنها تصمیم گرفتند به دیدار مقام معظم رهبری بروند و دغدغه اصلاح طلبان را با ایشان در میان بگذارند. ابتدا خاتمی صبح سه شنبه این ملاقات را انجام داد و هاشمی نیز همان شب به دیدار مقام معظم رهبری رفت. از محتوای دو جلسه فوق گزارشی منتشر نشده است، اما سیدمحمد خاتمی در جمع مسوولان دفاتر استانی ستاد ائتلاف اصلاح طلبان بر عزم این طیف برای حضور در عرصه قدرت تاکید کرد.

به گزارش بهارستان ایران، وی گفت؛ «با استفاده از ابزارهایی که قانون اساسی در اختیار ما گذاشته سلایق خود را به جامعه عرضه می کنیم. کسی حق ندارد جلوی ما را بگیرد. ما دلمان می خواهد در عرصه باشیم و جریان های موجود هم با تمام توان به عرصه می آیند.» خاتمی روند ردصلاحیت ها را «خطرناک» ارزیابی کرد و افزود؛ «شخصیت های بالای نظام باید حساسیت داشته باشند تا تغییر اساسی در شرایط ایجاد شود.» وی خاطرنشان کرد؛ «ما نمی دانیم چه کسانی این کار را انجام داده اند، چون بسیاری از ردصلاحیت شدگان مورد تایید این نظام و ملت هستند و با معیارهای انقلابی و اسلامی منطبق هستند.»

خاتمی با این اظهارات، تصمیم اصلاح طلبان برای چگونگی مواجهه با انتخابات مجلس هشتم را منوط به بعد کرد و گفت؛ «برای اینکه بدانیم چه کاری باید انجام دهیم به نظر من باید منتظر ماند تا ببینیم چه در دست داریم و تمام جوانب کار را برای تصمیم گیری در نظر بگیریم.»

رئیس جمهور سابق کشور در عین حال هر گونه اظهارنظر درباره شرکت نکردن در انتخابات را در مرحله فعلی رد کرد.

اصلاح طلبان هر چند با ردصلاحیت در آستانه انتخابات بیگانه نیستند و در دوره های مختلف آن را تجربه کرده اند، اما رد آنها توسط هیات های اجرایی تجربه جدیدی بود که البته طیف وسیع تری از آنها را دربرگرفت. چنان که به جز افرادی که به واسطه شرکت در تحصن مجلس ششم و امثال این موارد رد می شوند، برخی از روحانیون، وزرای خاتمی و نمایندگان فعلی مجلس هفتم نیز به جرگه آنها پیوسته اند. به عنوان نمونه اسدالله کیان ارثی، آیت الله توسلی، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا عباسی فرد عضو پیشین مجلس خبرگان و حقوقدان سابق شورای نگهبان در کمال ناباوری در جمع ردصلاحیت شدگان قرار داشتند.

هیات های اجرایی اکثر این افراد را با استناد به بندهای 1 ،3 و 5 ماده 28 و ماده 30 قانون انتخابات کشور رد کرده اند، اما «داریوش قنبری» نماینده ایلام در مجلس معتقد است؛ «در مواردی بدون سند و مدرک قانونی این کار انجام شده است.»

این عضو فراکسیون اقلیت مجلس هفتم در گفت وگو با ایسنا خاطرنشان کرد؛ «مجلس با حساسیت مساله ردصلاحیت ها را پیگیری می کند چرا که عدم تایید برخی نمایندگان مجلس که هیچ سند و مدرک قانونی علیه آنان وجود ندارد، نمایندگان را نگران کرده است.»

به گفته قنبری، هیات رئیسه مجلس هفتم در حال رایزنی برای بازگشت برخی کاندیداها به عرصه انتخابات است.

با این حال بسیاری از اصلاح طلبان چندان به نتیجه رایزنی ها امیدوار نیستند. آنها هر نوع تصمیم گیری را به بعد از زمان اعلام نتایج اعتراض ها - 13 بهمن ماه - توسط هیات های نظارت موکول کرده اند. بی شک شنبه هفته آینده روز سرنوشت سازی برای اصلاح طلبان خواهد بود. باید به نظاره نشست که اعتراض ها، لابی ها و جلسات گروه های مختلف این طیف به چه نتیجه یی ختم می شود؟


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]