در حالی که همواره وظیفه هیأت‌های اجرایی، استعلام از مراجع چهارگانه دادگستری، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و ثبت احوال و تأیید صلاحیت افرادی بود که نتیجه استعلام درباره آنان از این مراجع مثبت بود، در انتخابات جاری، هیأت‌های اجرایی در روند تازه‌ای هنگام اعلام نتایج بررسی صلاحیت‌ها، افراد نام‌نویسی کرده را به سه دسته تأیید شده، رد شده و عدم احراز، تقسیم و نتایج را به آنان اعلام کرده‌اند و هر دو دسته ردصلاحیت‌شده یا عدم احرازی‌ها را برای شکایت و بررسی بیشتر به هیأت‌های نظارت ارجاع داده‌اند.
 
برخی شواهد حاکی از آن است که رویه کنونی، ناشی از سلایق سیاسی برخی مدیران و برگزارکنندگان کنونی انتخابات است؛ برای نمونه، در یکی از استان‌های شمال غرب کشور، قریب به اتفاق کسانی که با استاندار کنونی مخالف بوده‌اند، قربانی ردصلاحیت شده‌اند.
معیارهای متفاوت و متناقض هیأت‌های اجرایی در استان‌های مختلف، حاکی از آن است که این روند مبتنی بر سلایق مدیران است.
در این حال برخی با استناد به عملکرد گذشته هیأت‌های نظارت و شورای نگهبان معتقدند حتی از 5000 نامزد تأیید شده، عده‌ای توسط هیأت‌های نظارت رد می‌شوند.
با این حال، برخی شواهد حاکی از آن است که شورای نگهبان این بار در جایگاه حمایت از حقوق مردم و کاندیداها قرار می‌گیرد.
اظهارات دیروز مهدی کروبی که ارتباطی با برخی مقامات عالی نظام دارد نیز این گمانه را تقویت می‌کند. وی روز گذشته با بیان اینکه شورای نگهبان از آمار ردصلاحیت‌شدگان خواهد کاست، گفت: بنده معتقدم در این دوره از انتخابات، شورای نگهبان به وظیفه اصلی خود که همان دفاع از حقوق مردم و امر نظارت است، عمل خواهد کرد و تعدادی از کاندیداهایی که از سوی هیأت اجرایی انتخابات ردصلاحیت شده‌اند را به عرصه انتخابات بازخواهد گرداند، به همین خاطر بنده به رفتار صحیح شورای نگهبان در این دوره از انتخابات بسیار امیدوارم.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]