پول نفت نخواستیم ، گاز را وصل کنید

دوشنبه 86 دی 24 ساعت 12:3 عصر

ولی‌الله رعیت در نطق پیش از دستور دیروز (یک‌شنبه) خود خطاب به رییس‌جمهور با بیان این‌که شما به شعار عدالت مشهور هستید، پرسید «چرا مردم قائم‌شهر، جویبار، شیرگاه و کیاکلا تاوان بهای بی‌برنامگی و سوءمدیریت مقامات وزارت نفت را بپردازند؟»

 نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس، ماه محرم را ماه حریت و آزادگی دانست و خطاب به رییس‌جمهور، گفت: این‌که بعد از 14 روز از مصیبت و گرفتاری مردم مازندران، روز جمعه مسافرت دو ساعته‌ای برای بهبود وضعیت گازرسانی استان‌های شمالی کشور به شهرستان ساری داشته‌اید، کمال تقدیر را دارم؛ ولی اگر قبل و بعد از جلسه استانداری، در جمع مردم گرفتار و مصیبت‌زده مازندران خاصه شهرهای قائم‌شهر و ساری شرکت می‌کردید و ذره‌ای از مسائل مردم را از زبان آنان می‌شنیدید، بسیار نیکو، پسندیده و التیام‌بخش بود.

او افزود: جناب آقای رییس‌جمهور، شنیدن صدای مردم، هنر ظریفی است که توفیق الهی می‌طلبد.

نماینده‌ی مردم قائم‌شهر در مجلس گفت: نمی‌دانیم آیا جنابعالی مطلع هستید که مردم حوزه‌ی انتخابیه‌ام، بدون دارا بودن کم‌ترین وسایل گرمایشی، در بدترین و سخت‌ترین شرایط زندگی چگونه امورات خود را سپری کرده‌اند؟

وی با بیان این‌که تعدادی از مردم حوزه‌ی انتخابیه‌اش در اثر گازگرفتگی با ذغال جان خود را از دست داده‌اند، گفت: این مردم بخاری برقی ساده 10 هزار تومانی را 50 هزار تومان، نفت سفید و گاز مایع را به چند برابر قیمت، و نان یک صد تومانی را به یک هزار تومان خریداری و ساعت‌ها برای تأمین آن و دیگر مایحتاج ضروری خود، در هوای سرد و صف‌های طولانی ایستادند و بعد روانه درمانگاه و بیمارستان شدند و این در حالی است که به فردی از مقامات اجرایی کشور و استان دسترسی نداشتند و آنان نیز پاسخگو نشدند.

این عضو فراکسیون خط امام (ره) مجلس خطاب به رییس‌جمهور، گفت: چرا باید مردم حوزه‌ی انتخابیه‌ام هزینه‌ی نبود نظارت و دارا بودن اشکالات فنی، مهندسی و اجرایی خطوط گازرسانی را بپردازند و چرا این کسری و کمبود با برنامه‌ریزی صحیح به دیگر شهرهای کشور منتقل نمی‌شود که در این صورت ظلم بالسویه عدل خواهد بود.

وی افزود: دولت ترکمنستان به بهانه سیاسی، قبل از قطع صدور گاز به ایران، خواهان افزایش تعرفه گاز به دلیل افزایش قیمت جهانی این انرژی شد که به دلیل بی‌برنامگی و جدی نگرفتن این موضوع از سوی وزارت نفت، اقدام به قطع آن کرده که با وجود اطلاع مقامات وزارت نفت از تاریخ دقیق قطع آن هیچ اقدام تأمینی و اطلاع‌رسانی برای جلوگیری از بروز خسارات احتمالی به مردم به عمل نیاوردند.

به گفته‌ی او، وزیر نفت در مصاحبه‌ای به جای عذرخواهی از مردم و پاسخگویی صریح و شفاف، صرفا در بازی با کلمات و الفاظ اعلام کرده که گاز قطع نشده و فقط به دلیل سرمای شدید هوا، فشار آن افت داشته است.

نماینده‌ی مردم قائم‌شهر در مجلس از موکلان خود و ـشهروندان شریف و نجیب» به خاطر صبوری، متانت و نجابت تحسین برانگیزشان عذرخواهی کرد و خطاب به رییس‌جمهور گفت: معلوم نیست آقایان در وزارت نفت، برنامه‌ریزی را از کدام دانشگاه آموخته‌اند که هنوز نتوانسته‌اند بین تولید و مصرف، صادرات و ذخیره یک تراز مثبت و بالانس منطقی ایجاد کنند.

به گفته‌ی این عضو فراکسیون اقلیت مجلس هر روز وعده‌ی صادرات گاز به پاکستان، هند، ارمنستان، آذربایجان، عمان، امارات، بحرین، کویت، ایتالیا، سوییس و چین را می‌د‌هیم و هر روز کشف میادین جدید گازی را اعلام کرده و مدعی دارا بودن دومین ذخایر گازی دنیا هستیم، اما غافل از یک مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح برای تولید و مصرف هستیم.

رعیت ادامه داد: نتایج تحقیقات و بررسی‌های بنده آن است که با بی‌برنامگی وزارت نفت تا پایان چشم‌انداز بیست ساله همین مشکل وجود خواهد داشت و پیش‌بینی آن است که 5 تا 6 سال آینده وضعیت کشور از لحاظ تأمین انرژی، بدتر و بحرانی‌تر خواهد شد.

به گفته‌ی وی، امروز گاز تمامی نیروگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و دیگر صنایع بزرگ و تزریق روزانه گاز به میادین نفتی قطع شده که هر سه و نیم مترمکعب گاز تزریقی به چاه‌های نفت معادل افزایش تولید یک بشکه نفت‌خام بوده که تزریق نشدن آن به معنای کاهش تولید، نداشتن صادرات، از دست دادن سهم ایران در اوپک و کسب نکردن درآمد ارزی است.

این نماینده مجلس با بیان این‌که این کار به خاطر مدیریت ضعیف مصرف قطع شده است، اظهار کرد: تأسف‌بارتر آن‌که با وجود سرمایه‌گذاری چند 10 میلیارد دلاری در بخش پتروشیمی و ارزش افزوده آن، خوراک آن که همان گاز طبیعی است قطع شده و هیچ‌یک خسارات این کار و عدم النفع آن را تبیین و ارزیابی نمی‌کند.

نماینده‌ی مردم قائم‌شهر در مجلس خطاب به رییس‌جمهور با بیان این‌که از سال‌های پیش، طرح ذخیره‌سازی گاز طبیعی در مخازن زیرزمینی مطرح و مطالعات آن در چند شهر کشور از جمله قم، ورامین و سبزوار انجام شد، یادآور شد: وزارت نفت مکلف شد که در فصول گرم و معتدل،‌ حجم زیادی از گاز طبیعی را در این مخازن زیرزمینی تزریق و در زمستان از آن برداشت کند؛ متأسفانه با گذشت بیش از 12 سال از اتمام مطالعات آن، این طرح‌ها به نتیجه نرسیده و به سرنوشت بسیاری از طرح‌های عمرانی دچار شده است.

او از رییس‌جمهور پرسید که ما به ازای سیاسی صادرات گاز ارزان به پاکستان چیست؟ چرا باید هزینه برقراری صلح بین پاکستان و هند را دولت ایران، با فروش گاز ارزان تأمین و پرداخت کند؟ ضمن آن‌که هند از اجرای این پروژه کنار کشیده و دیگر صلح معنا و مفهوم نداشته و سالب به انتفاع موضوع است.

وی با بیان این‌که اختلاف زمانی قرارداد فاز 4 و 5 با فاز 6 و 7 پارس‌جنوبی، فقط یک روز است، گفت: فاز 4 و 5 حدود 2 سال و نیم قبل به بهره‌برداری رسید و اگر فاز 6 و 7 به موقع مورد بهره‌برداری قرار می‌گرفت علاوه بر تولید هشتصد میلیون مترمکعب گاز و حل مشکلات اساسی آحاد مردم، روزانه از زیان 10 میلیون دلاری جلوگیری می‌شد، حال چه کسی از مقامات وزارت نفت مسوول پاسخگویی تأخیر اجرای پروژه‌های پارس‌جنوبی است؟ کدام یک از این مقامات خسارت قطع گاز به ترکیه را در سال گذشته، حال و احتمالا سال‌های آتی پرداخت خواهند کرد؟

نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس خطاب به رییس جمهور، اجرای عدالت، تکریم انسان‌ها و ارائه خدمات بهتر و مطلوب‌تر به شهروندان را موجب دوام، بقا، ثبات، استواری و پایداری دولت‌ها دانست و خالصانه و از سر دلسوزی و خیرخواهی، گفت: مسوولان برخی دستگاه‌های اجرایی در سطوح ملی و استانی به لحاظ نداشتن تجربه و تخصص قادر به مدیریت و تصمیم‌گیری در بحران و ارائه خدمات ضروری به مردم نیستند.

رعیت از قول مردم حوزه‌ی انتخابیه‌اش به رییس‌جمهور، گفت: "ما از طلا گشتن پشیمان گشته‌ایم، مرحمت فرموده ما را مس کنید"؛ ما پول نفت سر سفره‌هایمان نخواستیم، رحمت فرموده و دستور دهید همان گاز شهری را به فوریت وصل کنند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]