شعارهای دولت روی کاغذ مانده

یکشنبه 86 دی 23 ساعت 12:39 عصر
سیدمحمدمهدی پورفاطمی روز یک‌شنبه در نطق پیش از دستور خود با بیان این‌که امام حسین(ع) بزرگ‌ترین حرکت اصلاح‌طلبی تاریخ اسلام را رقم زد، گفت: پس از روی کار آمدن دولت نهم که با شعار استقرار عدالت اجتماعی و رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم همراه بود، انتظار می‌رفت که برای تحقق این شعارها برنامه‌ریزی و استراتژی مدون و مشخصی صورت گیرد تا در سریع‌ترین زمان آثار این فعالیت‌ها در زندگی شهروندان جاری و ساری شود.
نماینده‌ مردم دشتی و تنگستان در خانه ملت افزود: اما با گذشت نزدیک به 5/2 سال از عمر دولت، اغلب این شعارها بر روی کاغذ ماند و مجال تحقق نیافت؛ ضمن آن که برخی مدیران با اتخاذ سیاست‌های غیرکارشناسی به منظور جبران آثار زیان‌بار برخی تصمیمات اشتباه خود روز به روز مشکلات جدیدی را به شهروندان تحمیل کردند.

نمایندهی مردم دشتی و تنگستان در مجلس با بیان این عقیده که دولت‌ مردم را سرگرم وعده‌ها و غرق در مشکلات کرده است گفت:افکار عمومی به تصمیمات ناگهانی دولت عادت کرده و هر روز صبح به انتظار شنیدن خبر مشکل جدیدی از خواب برمی‌خیزند.

وی ادامه داد: از نظر افکار عمومی و کارشناسان و نظریه‌پردازان اقتصادی پذیرفتنی نیست تا رییس جمهور بن‌بست‌های اقتصادی موجود را ناشی از عوامل خارج از اراده دولت عنوان کند، چراکه اکنون از نظر داخلی، حاکمیت یکدست شده و از بعد خارجی هم نفت در قیمتی رویایی قرار گرفته است.

او با بیان این‌که در دو سال اخیر دولت 150 میلیارد دلار درآمد نفتی داشته، گفت: در حالی که دولت خاتمی با نفت بشکه‌ای 8 دلار بر سر کار آمد، بنابراین موانع اقتصادی و مشکلات کنونی بازخورد اقدامات مقطعی و شتابزده و ریشه در تضعیف مدیریت کلان و خرد دارد.

این عضو فراکسیون اقلیت مجلس، اجرای طرح بنگاه‌های زودبازده را یکی از مصادیق این ادعای خود دانست و گفت: این مسأله نتیجه‌ای جز هدر رفتن میلیاردها تومان سرمایه و منابع کشور ندارد. هم‌چنین اقدام برخی سازمان‌ها و نهادهای فنی از جمله سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، تأسیس نهادهای مالی جدید غیرضروری دقیقا متناقض با شعارهای کوچک‌سازی دولت و تمرکززدایی است.

پورفاطمی تکیه مطلق بر دلارهای نفتی و تزریق بی‌ضابطه درآمد نفت به اقتصاد کشور را باعث بروز تورم و حیف و میل منابع و کاهش بهره‌وری دانست و افزود: اما نمی‌توان از نقش مجلس در بروز برخی از ناهنجاری‌ها گذشت. مماشات برخی دوستان با برخی رفتارهای غیرمنطقی و غیرقانونی و عدم پافشاری هیأت رییسه برای حفظ شأن و جایگاه مجلس، پاسخگو نبودن وزراء به تذکرات نمایندگان و عدم توجه به ارتقاء توان نظارتی مجلس و اجرایی نشدن برخی از مصوبات مجلس از جمله عواملی هستند که از مجلس چهره‌ای ناکارآمد تصویر کرده است.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: اکنون 200 میلیارد دلار سرمایه ایرانی در امارات وجود دارد که سالیانه حدود 80 میلیارد دلار نیز به آن اضافه می‌شود. در حالی که کشورهایی از سراسر دنیا سرمایه‌های اقتصادی را به سوی خود جلب می‌کنند.

پورفاطمی هم‌چنین به انتخابات مجلس هشتم اشاره کرد و گفت: در عرصه انتخابات مردم باید احساس کنند آزادی عمل دارند و این همه میسر نمی‌شود جز با حضور و سلایق و اندیشه‌های متکثر. به عبارت دیگر انتخابات آزاد زمانی محقق می‌شود که همه کسانی که حاضرند در چارچوب قانونی اساسی عمل کنند آزادی ورود به انتخابات را داشته باشند.

وی اظهار امیدواری کرد که ملاک تصمیم‌گیری‌ها برای صلاحیت‌ها تنها نظرات مراجع قانونی چهارگانه باشد تا هیچ حقی از حقوق داوطلبان تضییع نشود.

به گفته‌ی این عضو فراکسیون اقلیت مجلس، عملکرد مثبت شورای نگهبان در بررسی صلاحیت داوطلبان می‌تواند موجب مشارکت حداکثری مردم در انتخابات و حفظ اقتدار و مشروعیت بیش‌تر نظام شود.
نماینده مردم دشتی و تنگستان به مجلس به مشکلات حوزه انتخابیه خود نیز اشاره کرد و گفت: متأسفانه اتخاذ یک تصمیم شتابزده در هیأت دولت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبنی بر محدودیت ورود کالای ملوانی مشمول معافیت گمرکی و بازرگانی موسوم به کالای ته لنجی اغلب مرزنشینان ساکن استان بوشهر و بخشی از استان را به نگرانی شدید برده و موجبات بیکاری خیل گسترده ساحل‌نشینان را در آستانه انتخابات فراهم کرده است.
پورفاطمی، پیامد این مصوبات را تعطیلی بنادر کوچک و توقف هزاران لنج چوبی و سنتی و بیکاران ملوان و افزایش بی‌رویه قیمت مواد خوراکی و فقر افسار گسیخته و ناامنی در مناطق مرزی و مهاجرت مرزنشینان و خالی شدن مرزها به علت از بین رفتن تنها ممر درآمدی آن‌ها دانست.
او تصریح کرد: برنامه‌ای برای بهبود وضعیت زندگی مرزنشینان و ارائه تسهیلات وجود ندارد و بازارچه‌های مرزی اکنون در رکود کامل به سر می‌برد و تعاونی‌های مرزنشین هیچ رونقی ندارند و قوانین مربوط به ورود کالا توسط تعاونی مرزنشینان نیز بسیار کهنه و جوابگوی نیازهای امروز آن‌ها نیست.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]