یک کارشناس علوم ارتباطات پیشنهاد داد، صداوسیما برای انعکاس اقدامات دولت و گزارش دادن خدمات و پیشرفت‌های آن به مردم، یک شبکه تلویزیونی مستقل تأسیس کند.

این کارشناس اظهار داشت: در حال حاضر عده‌ای از مدیران صداوسیما و شماری از مردم معتقدند رسانه ملی به صورت کامل در خدمت دولت و انعکاس اقدامات آن است و حتی رئیس سازمان صداوسیما اظهار کرد که ما خودمان را در اختیار دولت می‌‌گذاریم، با این حال عده‌ای از مسئولان دولتی و فعالان رسانه‌ای هوادار دولت، دیدگاه متفاوتی دارند و اقدامات حمایتی رسانه ملی از دولت را ناکافی دانسته و برخی برنامه‌های رادیو و تلویزیون را در راستای تخریب دولت ارزیابی می‌کنند.

وی گفت: به هر حال بخواهیم یا نخواهیم، این اختلاف نظر وجود دارد و باید برای حل آن تصمیم‌گیری کرد. البته درخواست همراه با انتقاد دولت از صداوسیما برای انعکاس اقداماتش مخصوص به دولت نهم نیست، بلکه در دولت‌های گذشته هم سابقه دارد. به عنوان نمونه، سخنگوی دولت هشتم نیز این موضوع را در پایان عمر آن مطرح کرد که صداوسیما با دریافت بودجه‌ 3میلیارد تومانی مصوب دولت، در فیلم‌های مستندی به تشریح اقدامات و خدمات دولت آقای خاتمی بپردازد که به دلایلی این امر محقق نشد، ولی نشان می‌دهد این که دولتمردان انتظار داشته باشند مردم ازخدماتشان آگاه شوند، مربوط به تمام دولت‌هاست.

این کارشناس ارتباطات افزود: به نظر می‌رسد این که مردم از اقدامات خدمتگزاران خود مطلع شوند، هم حق مردم است و هم حق مسئولان و در صورتی که این اطلاع‌رسانی شفاف و بی‌پرده انجام گیرد، مردم در شناخت مسئولان کشور موفق‌تر عمل می‌کنند و گامی به سوی تعمیق دموکراسی به شمار می‌رود؛ به ویژه که این حق برای مردم و نمایندگان آنها در مجلس از چنان اهمیتی برخوردار بوده که در اصل شصت و نهم قانون اساسی به آن اشاره شده و تأکید کرده که مذکرات مجلس شورای اسلامی باید به طور کامل از رادیو پخش شود.

این کارشناس ارتباطات در پاسخ به انتقاد خبرنگار ما در خصوص هزینه‌بر بودن تأسیس چنین شبکه‌ای گفت: قاعدتا قریب به اتفاق برنامه‌هایی که از این شبکه پخش می‌شود، مستندهایی از برنامه‌های رسمی و اقدامات رئیس‌جمهور، وزرا و دیگر مسئولان است، که هم‌اکنون نیز چه از سوی صداوسیما و چه از سوی مسئولان روابط عمومی‌ها نسبت به ضبط آنها اقدام می‌شود و می‌توان آنها را تنها با یک سری اقدامات مدیریتی و نرم‌افزاری پخش نمود، بنابراین نیاز به تولید آنچنانی برای این شبکه نیست. به علاوه اگر چنین شبکه‌ای ایجاد شود، بسیاری از اقداماتی که هم‌اکنون در قالب‌های دیگر با هزینه‌های گزاف و اثربخشی پایین‌تر انجام می‌شود، حذف می‌گردد.

وی به عنوان نمونه به توزیع هزاران نسخه سی.دی از برنامه‌های ساخته شده از سفرهای استانی دولت اشاره کرد و گفت: علاوه بر این، برخی ارتباطات مستقیم مسئولان دولت با مردم و حتی دریافت خواسته‌های آنان و پاسخ به آنها، می‌تواند از این طریق انجام شود. به ویژه که می‌توان با اختصاص میزان ساعات مشخصی از برخی شبکه‌های کنونی، باز هم هزینه‌ها را کاهش داد.

این کارشناس ارتباطات همچنین به تجربه برخی کشورهای دیگر اشاره کرد و گفت: این شیوه در بسیاری از دولت‌ها نظیر ونزوئلا و جمهوری آذربایجان به کار گرفته شده و در انگلیس هم مذاکرات مجلس عوام به طور مستقیم از تلویزیون پخش می‌شود. دولت ونزوئلا در یک شبکه قریب به اتفاق سخنرانی‌های هوگو چاوز را پخش می‌کند و تلویزیون متعلق به الهام علی‌اف هم دیدگاه‌های دولت را انتشار می‌دهد که البته باید تلاش کرد تا با استفاده از دستاوردهای مثبت نمونه‌های خارجی، تجربیات منفی آنها را تکرار نکرد.

این کارشناس در پایان به رهنمود اخیر رهبر انقلاب در دیدار با مدیران اجرایی اشاره کرد و گفت: به نظر می‌رسد این شبکه مصداق کامل توضیح اقدامات دولت با استفاده از پتانسیل رسانه ملی باشد و در این صورت نه‌تنها مطالبه دولت تأمین می‌شود، بلکه از گلایه‌های برخی مسئولان صداوسیما نیز کاسته می‌شود و آنان با تأسیس این شبکه، در فضایی آزادتر به برنامه‌سازی خواهند پرداخت.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]