در حالی که طی ماه‌های اخیر مباحث اقتصادی به سوژه نخست گروه‌های سیاسی تبدیل شده است و دولت‌های مختلف، خود را در عرصه اقتصادی، موفق‌ترین دولت اعلام می‌کنند، نتایج یک بررسی، موفق‌ترین سال اقتصادی از زمان پیروزی انقلاب تاکنون را معرفی کرد.
بنا بر این بررسی که معیار موفقیت اقتصادی را شاخص رشد اقتصادی (تولید ناخالص داخلی) و پایین بودن نرخ تورم قرار داده است، موفق‌ترین سال اقتصادی در طول 35 سال گذشته، سال 1369 بوده است که طی آن، نرخ رشد اقتصادی، دورقمی شده و به بیش از 14 درصد رسیده و همزمان نرخ تورم، یک رقمی گردیده و به کمتر از 9 درصد رسیده است.
این در حالی است که هیچ‌ یک از دولت‌های دیگر موفق به تک‌رقمی کردن نرخ تورم و دورقمی کردن درصد رشد اقتصادی نشده‌اند. نگاهی به ترکیب حاکمیت در جمهوری اسلامی در این سال نشان از تنوع حضور گروه‌های مختلف سیاسی در سه قوه دارد.
در سال 1369، چهره‌های شاخص از گرایش‌‌های مختلف حضور دارند. همچنین رکورد موفقیت اقتصادی در سال 1369 در حالی به دست می‌آید که در دولت‌های بعدی از جمله دوره دوم دولت سازندگی، دولت اصلاحات و دولت نهم که یکدستی بیشتری در دولت وجود داشته، چنین موفقیتی به دست نیامده است.
گفتنی است، پس از سال 1356 به رغم افزایش قیمت نفت از سال 1351، به دلیل واردات بی‌رویه رشد اقتصادی کشور منفی گردید و در در 7 سال از دهه اول انقلاب نیز به دلیل جنگ تحمیلی رشد اقتصادی منفی بوده است.
بیشترین رشد اقتصادی در دولت خاتمی در سال 1381 با 7.4 درصد و بیشترین رشد اقتصادی در دولت نهم با 6.2 در سال 1385 بوده است این در حالی است که تورم در سال 1381 برابر با 15.8 درصد و در سال 1385 برابر با 13.6 درصد بوده است. موفق‌ترین سال دولت میرحسین موسوی را هم می‌توان سال 62 با 11 درصد رشد اقتصادی و 11 درصد تورم دانست.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]