سیگار، قاتل بی‌صدا

شنبه 86 دی 15 ساعت 11:38 صبح
امروزه عادت به بعضی اعمال در مردم دنیا به چشم می‌خورد. یکی از این اعمالی که علی‌رغم داشتن هزینه زیاد باز هم افراد بسیاری را در سراسر دنیا به سوی خود کشیده سیگار است. شاید به خاطر این که سیگار به راحتی در دسترس افراد هر اجتماعی وجود دارد اعتیاد به سیگار را در دنیا معمول کرده است. شاید به همین علت و به خاطر علنی بودن فروش و مصرف آن، انسان توجه چندانی به این نداشته باشد که این ماده جزو مواد مخدر محسوب می‌شود. همان‌طور که علم امروز ثابت کرده که درون سیگار حدود چهارهزار ماده شیمیایی خطرناک از قبیل آمونیاک، سرب، آرسنیک و ... وجود دارد.

ماده اصلی که باعث می‌شود افراد به سوی سیگار گرایش پیدا کنند نیکوتین است که بسیار خطرناک بوده و آثاری مثل تحریک مضاعف و کاذب در انسان ایجاد می‌کند. این ماده پس از ورود به بدن که تعداد آن یک میلی‌گرم است از طریق خون به سرعت به مغز می‌رسد و پس از آن به سرعت در بدن منتشر می‌شود. احساسات خطرناکی که پس از استعمال این ماده ایجاد می‌شود، خوشایندی در حین کشیدن و تحریک‌پذیری پس از کشیدن سیگار است.متاسفانه این ماده خطرناک، در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد که بسیاری از آنها با آگاهی از تمامی عواقب آن، باز هم در کشیدن آن مسر می‌باشند. این ماده خطرآفرین نه تنها سلامت فرد را به خطر می‌اندازد بلکه سلامت نزدیکان فرد را نیز با خطر مواجه می‌کند و از سوی دیگر زیان‌های مالی فراوانی را برای فرد و اجتماعی که فرد در آن زندگی می‌کند به همراه دارد. 
    شنیده‌ها حاکی از آن است که در کشور خودمان سالانه شصت هزار نفر به خاطر بیماری‌هایی که در اثر استعمال این ماده ایجاد می‌شود از بین می‌روند. آمار نشان می‌دهد که در ایران حدود ده میلیون نفر به سیگار اعتیاد دارند که 25 درصد آنها را مردان و 5/3 درصد آنها را زنان تشکیل می‌دهند. از طرفی افراد سیگاری در کشور سالیانه 55 تا 60 میلیارد نخ سیگار به ارزش هزار و چهارصد میلیارد تومان مصرف می‌کنند که گروه 18 سال به بالا بیشترین افراد سیگاری را در کشور تشکیل می‌دهند. 
    این آمار می‌تواند خطرات زیادی را در پی داشته باشد البته ناگفته نماند که آموزش و پرورش طرحی را پیاده کرده که طی آن مربیان مهدکودک و مدارس، از همان سنین پایین به مبارزه با این خطر عظیم بپردازند، امیدواریم که این طرح مانند بسیاری از طرح‌های دیگر که نیمه‌کاره رها می‌شود، پس از مدتی رنگ نبازد و در مبارزه با این ماده افیونی با موفقیت همراه باشد.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]