اظهارات، موضعگیریها و حتی مقالهنویسی مسئول اعلام مواضع دولت نهم علیه طرح امنیت اجتماعی، ابهاماتی را درباره علت این چرخش موضع پدید آورده است.
به گزارش خبرنگار «تابناک»، دکتر احمدینژاد در دوران تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری در سال 84 در واکنش به برخی جوسازیهای رقبا، موضوعاتی چون «دیوارکشی در خیابانها» را خندهدار دانسته و با تأکید بر وجود سلایق گوناگون در مردم گفته بود: موی جوانان، مشکل کشور نیست.
با این حال، در پی افزایش نارضایتی متدینین از وضعیت فرهنگی جامعه، نیروی انتظامی با برنامهریزی انجام شده در اردیبهشت سال 85، طرح مبارزه با بدحجابی را آغاز کرد که در کمتر از دو روز، با واکنش تلویحا منفی احمدینژاد در جلسه دولت روبهرو شد و مسئولان نیروی انتظامی، ناگزیر بدون سر و صدا این طرح را متوقف کردند.
این گزارش میافزاید: با این حال، در اردیبهشت سالجاری و در حالی که مدیریت نیروی انتظامی تثبیت شده بود، بار دیگر، این طرح با نام «امنیت اجتماعی» آغاز به کار کرد و در ابتدا با حمایت و استقبال متدینین و علما نیز روبهرو شد.
با وجود آنکه برخی انتقادات از این طرح نیز در افواه و برخی رسانهها وجود داشت و حتی به صداوسیما نیز کشیده شد، اندکی بعد، حتی رهبر انقلاب نیز در چند سخنرانی خود با نام بردن از این طرح، از اجرای آن ابراز رضایت و بر ادامه آن تأکید کردند.
نیروی انتظامی نیز از یک سو پس از برخی برخوردهای غیراصولی، قول برخورد با مأمورانش را داد و از سوی دیگر از آنجا که از «عدم تداوم» و «موسمی بودن» به عنوان یکی از مهمترین ایرادهای این طرح یاد میشد، با اعلام مصادیق مشخص در آغاز تابستان، پاییز و حتی زمستان، تلاش کرد این شبهه را برطرف و بر همیشگی بودن طرح خود تأکید نماید.
با این حال، از اواخر آذر ماه گذشته، دکتر غلامحسین الهام، سخنگوی دولت، با اعلام اینکه دولت با برخی برخوردهای انجام شده در طرح امنیت اجتماعی مخالف است، اظهار کرد: در این موارد، نیروی انتظامی، ضابط قوه قضائیه است و عملکرد آن، ربطی به دولت ندارد.
در پی این اعلام موضع، برخی نظیر حجتالاسلام و المسلمین سیداحمد خاتمی، امام جمعه تهران به حمایت از تداوم طرح یادشده پرداخته و مخالفت با آن را نکوهش کردند.
با این حال، دکتر غلامحسین الهام در سخنرانی بعدی خود در مشهد و گفتوگوی امروزش با خبرنگاران، بر موضع خود تأکید نمود و حتی این هفته در مقاله مشروحی در روزنامه رسمی دولت، با بیان موارد مذهبی، اجتماعی و ... نیروی انتظامی و فرمانده آن را خطاب قرار داد که چرا به جای این کار، طرح جامعی ارایه نمیدهید و بار دیگر این طرح را بیارتباط با دولت خواند.
وی همچنین از نبود برنامه فرهنگی جامع در این زمینه انتقاد کرد و گفت: نمیتوان یک پوشش را در کوچه و خیابان جرم دانست و در صداوسیما، آن را الگوی پوشش مترقی و روز تعریف کرد.
مواضع پیاپی سخنگوی دولت در انتقاد از طرح امنیت اجتماعی، در حالی بیان شد که خانم فاطمه رجبی، همسر وی در همان مقطع، با فاسد خواندن دولتهای هاشمی و خاتمی، از دولت نهم که برخورد با بدحجابی را آغاز کرد، تجلیل کرد.
و سرانجام پلیس امنیت، پس از پافشاری سخنگوی دولت بر بیارتباطی طرح امنیت اجتماعی با دولت، از ابلاغ آن توسط رئیسجهمور خبر داد.
اکنون افکار عمومی با چند پرسش روبهرو شده است:
اگر حرف سخنگوی دولت درباره جامع نبودن این طرح درست است، چرا رئیسجمهور آن را ابلاغ کرده است؟
دیگر آن که با توجه به تأکید دولت نهم بر پیروی از رهبری و دفاعهای صریح رهبر انقلاب از این طرح، آیا بهتر نبود دولت و سخنگوی آن، ایرادات احتمالی به آن را ـ که چه بسا برخی از آنها هم وارد باشد ـ به جای گوشزد کردن در رسانهها، با رهبر انقلاب مطرح و یا به متولیان این طرح گوشزد کنند؟
و سرانجام در شرایطی که صداوسیما، اقدام به نمایش زنان بدحجاب نمیکند، آیا نظارت بر محصولات فرهنگی همچون سینما و مطبوعات و مجلات و نیز گردآوری طرحی جامع که علاوه بر به وجود نیاوردن مشکل برای جوانان، به ارمغان آورنده فرهنگ عفاف برای جامعه باشد، بر عهده چه دستگاهی جز دستگاه عریض و طویل دولت است؟
خبرنگار «تابناک» در پایان میافزاید: امید میرود منسوبان دولت، نگاه دوسویه به این مقوله نداشته باشند و این گونه نباشد که بخواهند با در پیش گرفتن مواضعی، قشر متدین جامعه و با مواضع متفاوت دیگر، اقشار دیگر جامعه را در آستانه انتخابات راضی کنند؛ به ویژه این که این طرح، مسألهای فرهنگی است و با دین مردم و بنیان خانوادهها مرتبط است.