: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
پیشنهادی که روز گذشته به آیتالله مهدوی کنی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، نسبت داده شد، با واکنشهای گوناگون چهرههای اصولگرا روبهرو شده است.
پس از تشکیل کمیته شش نفره برخی از گروههای اصولگرا و بحث تشکیل کمیته پنج نفره حکمیت یا مرضیالطرفین، پیشنهاد شد تا سه گروه عضو شورای اصولگرایان، شامل حامیان دولت، اصولگرایان تحولخواه و ائتلاف پیروان خط امام و رهبری، هر یک، ده نفر را برای پست انتخاباتی تهران معرفی کنند تا دیگر نیازی به کمیته حکمیت یا مرضیالطرفین نباشد.
در این حال، یک کارشناس سیاسی به خبرنگار «بازتاب» گفت: بر اساس تجربه تاریخی انتخابات ریاستجمهوری گذشته، به رسمیت شناختن کمیته ششنفره که از سه گروه اصولگرا تشکیل شده، تقلیل نیروهای پرشمار اصولگرایان است.
وی توضیح داد: در انتخابات نهم ریاستجمهوری، که شورای هماهنگی نیروهای انقلاب در برگیرنده بیشتر گروههای اصولگرا بود، با آن همه وسعت، نتوانست سبب اجماع بین اصولگرایان شود و با انشعاب از آن، دکتر احمدینژاد، که صرفا در یک یا دو جلسه شورای هماهنگی شرکت کرده بود، رأی مردم را به دست آورد و در مقابل دکتر لاریجانی که کاندیدای مورد حمایت شورای هماهنگی بود، کمترین رأی را در میان اصولگرایان از آن خود کرد. از همین رو، سرنوشت شورایی که تنها نمایندگی سه گروه اصولگرایان را داشت، معلوم است!
این کارشناس سیاسی اضافه کرد: از سوی دیگر، این روش تا حدود زیادی اجراشدنی نیست، زیرا مشکل رسیدن به لیست واحد، تنها محدودیت و تعداد کرسیها نیست، بلکه مخالفت گروههای ائتلاف با برخی چهرهها نیز هست، چرا که شماری از گروهها با حمایت ائتلاف اصولگرایان از برخی چهرهها مخالفند.
وی توضیح داد: همانگونه که در انتخابات مجلس خبرگان رهبری دیدیم، پیشنهاد یک کاندیدا از سوی جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین و مخالفت گروه حامیان دولت، اختلافاتی را پدید آورد و منجر به ارایه لیستی جداگانه از سوی حامیان دولت در این انتخابات شد؛ بنابراین، چگونه یک لیست سی نفره با روش فقط معرفی سه گروه موجود در آنچه ائتلاف اصولگرایان خوانده میشود، قابل جمعبندی و ارایه شدن است؟!
این کارشناس سیاسی افزود: حتی اگر بپذیریم که ائتلاف این گروه، برآیند اصولگرایان است که به نظر میرسد چنین نیست، با روش سهمیهبندی برای گروههای حاضر در ائتلاف به نتیجه نمیرسد و آسیبهای فرهنگی و پیامهای آن برای جامعه مانند سهمخواهی و سهمیهبندی قدرت زیاد بوده و قابل جبران نیز نخواهد بود.
از سوی دیگر، این پیشنهاد، یک نوع سهمبندی قدرت در مجلس هشتم خواهد بود، حتی اگر منظور جناب آیتالله مهدوی کنی چنین نبوده باشد که نیست، اما چنین پیامی در اذهان مردم و جامعه شکل خواهد گرفت که چندان با فرهنگ انتخاباتی حاکم بر جمهوری اسلامی همخوانی ندارد و تاکنون نیز گروههای مختلف یک جبهه برای ائتلاف در لیستهای انتخاباتی از این روش استفاده نکردهاند و سعی در اقناع کردن افراد و گروهها داشتهاند.
وی در پایان گفت: به فرض این که لیست سی نفره تهران با این روش بسته و ارایه خواهد شد، نمیتوان برای شهرهای دیگر یا دستکم شهرهای بزرگ کشور، از جمله مشهد، اصفهان، تبریز، اهواز و فارس، از این روش بهره گرفت. در نتیجه، اصولگرایان در این شهرها به اختلاف رسیده و بیشتر کرسیهای مجلس هشتم را از دست خواهند داد.
نوشته شده توسط : علی