انتخابات آتی مجلس هم از بعد داخلی و هم از بعد خارجی بسیار مهم است. چراکه اگر انتخابات با مشارکت فعال و حداکثری برگزار شود قطعاً فشارها و تهدیدات خارجی را نسبت به ایران کم می کند.
دکتر محمود واعظی عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه طی سخنانی در نشست سراسری کانون جوانان این حزب با بیان این که انتخابات در کشور ما نمادی از انسجام بوده و نشان دهنده آن است که در داخل کشور ما با وجود اختلاف نظرها درارتباط با آنچه به سرنوشت خودمان مربوط میشود یکی هستیم در خصوص تاثیرات داخلی انتخابات تصریح کرد: مجلس به عنوان یک نهاد مستقل میتواند جلوی برخی از اقدامات ناپخته را بگیرد.
وی که معاون پژوهشهای سیاست خارجی مرکز تحقیقات استرتژیک وابسته مجمع تشخیص مصلحت نظام است با اشاره به این که انتخابات مجلس هشتم خط را برای انتخابات ریاست جمهوری آینده مشخص میکند و ذائقه مردم در انتخابات مجلس نشانگر نوع نگاه آنان نسبت به انتخابات ریاست جمهوری بعدی است، گفت: وقتی بحث انتخابات مطرح میشود سلامت انتخابات نیز به همراه آن مطرح خواهد شد و در همین راستا شاهدیم که بسیاری از شخصیت های بزرگ کشور نسبت به سلامت انتخابات هشدار میدهند، چراکه آنها میدانند رای مردم و مشارکت حداکثری، سرمایه بزرگی برای انتخابات است و آنان که به مشارکت مردم خدشه وارد میکنند موجبات ناامیدی مردم را فراهم میسازند.
وی خاطر نشان کرد: توجه مقام معظم رهبری نسبت به انتخابات و تذکر ایشان مبنی بر حضور همه گروه ها برای تضمین سلامت انتخابات مایه امیدواری است و باعث میشود دستگاه های اجرایی و نظارتی به این موضوع مهم توجه کنند.
وی افزود: بحث سلامت انتخابات مراحل مختلف دارد که یکی از آنها تبلیغات است که نباید یک سویه باشد، که اگر باشد به سلامت انتخابات آسیب می رساند.
واعظی با بیان این که پذیرفته نیست که رسانه ملی که با پول ملت اداره می شود در اختیار یک تفکر خاص باشد، گفت: ما میبینیم که همواره در برنامه های مختلف این رسانه سعی بر تقویت یک جناح و تخریب جناح دیگر و مطرح نکردن مجموعه عظیمی از تفکرات دیگری که در کشورمان وجود دارد، است.
وی که معاون اسبق اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه می باشد به تخریب چهره ها و عملکردها اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه همه امکانات در دست یک تفکر است، شایسته نیست که عملکرد گروه های گذشته را زیر سوال ببرند و این چیزی است که هیچ کس از آن سود نمیبرد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال وتوسعه به لزوم بی طرفی دستگاه های اجرایی و انتخاباتی اشاره کرد و خاطر نشان کرد: در مقطعی شورای نگهبان دارای یک تفکر و دولت تفکر دیگری داشت و تعاملاتشان باعث میشد که همدیگر را کنترل کنند اما در حال حاضر که هر دو در یک مسیر هستند مهم است که نظارت عالیهای وجود داشته باشد تا این دستگاه ها بی طرفی خود را حفظ کنند.
واعظی درباره شرایط کشورعنوان کرد: از نظراقتصادی و درآمدهای نفتی در طول دوران گذشته و از زمانی که نفت جزء درآمدهای اصلی کشور ما شده است ،چنین وضعیتی را نداشته ایم و در حال حاضر قیمت نفت به طور رویایی بالا رفته است.
وی خطاب به نشست سراسری کانون جوانان حزب اضافه کرد: همانظور که میدانید دریافت پول زیاد احتیاج به تدبیر و عقل اقتصادی برای هزینه کردن آن دارد چراکه اگر با تدبیر خرج نشود نتیجه اش تور م است یعنی پول در جامعه وجود دارد ولی همه چیز گران است.
واعظی به سخنان آیتالله هاشمی رفسنجانی مبنی بر این که کشور در شرایط ویژه ای است اشاره کرد و گفت: این به معنای ترس نیست بلکه بدان معنی است که همه باید آگاه باشیم که در ابتدا تدبیر کنیم و بهانه دست دشمن ندهیم و در ثانی اگر تهدیدی است با انسجام، همفکری و تدبیر آنها را خنثی کنیم.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه همچنین در مورد وضعیت خارجی کشورمان با اشاره به این که درمنطقه ما شرایط به سمت بی ثباتی پیش میرود که این برای ایران هم فرصت است و هم تهدید ، گفت: شرایط منطقه باعث شده ایران قدرت بازیگری وتاثیر گذاری اش افزایش پیدا کند.
وی افزایش کانون های بحران در منطقه را افزایش بیداری مسلمان ها، ناکامی سیاست های امریکا در منطقه عنوان کرد و افزود: یکی از دلایل تحریم های عجولانه امریکا همین ناکامی ها است که همیشه به دنبال آن است که افکار را به مسائل دیگر سوق بدهد.
واعظی ادامه داد: مسلح کردن کشورهای منطقه که معنی دیگر آن این است که امریکا دیگر نمی تواند خودش به تنهایی متولی همه این کشورها باشد و همچنین گسترش تروریسم در منطقه که وضعیت افغانستان، عراق، لبنان و فلسطین نتیجه اش آن شده که تروریسم و عملیات ها و شورش های مختلف گسترش پیدا کند از این موراد است.
وی خاطرنشان کرد: جمع بندی اوضاع کشور ما نشان دهنده آن است که ایران در این شرایط یک فرصت تاریخی را برای بازیگری پیدا کرده و قدرت و نفوذش به دلیل تحولات منطقه و این که دشمنانی مثل طالبان و صدام دیگر پیش روی ما نیست، افزایش پیدا کرده است.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه ادامه داد: مسئله انرژی و نفت نیز که همیشه بر ژئواکونومیک و ژئوپولتیک ایران نقش داشته، امروز کماکان اهمیت خود را حفظ کرده است. بر این اساس اگر ما از این فرصت ها استفاده نکنیم ممکن است برخی از آنها به تهدید علیه ما تبدیل شوند.
وی در این راستا به مسئلهی هسته ای اشاره کرد و گفت: درخصوص این مسئله آنچه که ما در داخل انجام می دهیم یک بحث و تهدیدهای دیگران علیه ما چیز دیگری است. باید مراقب باشیم که با اظهارات خودمان مسائل هسته ای را تبدیل به شعارهایی نکنیم که دیگران از آن به عنوان بهانه برای فشار بر ما جهت صدور قطعنامه سوم استفاده کنند. چراکه اگر چه ممکن است در داخل کشور همه جناح های سیاسی راجع به مسائل داخلی اختلاف نظر داشته باشند، در ارتباط با مسائل خارجی و عزت کشور و دستیابی به توانمندیهای تکنولوژیکی و اقتصادی هم نظر هستند.
واعظی تصریح کرد: ما در یک شرایط خاص از نظر داخلی و خارجی قرار گرفته ایم. قیمت نفت، درآمدهای بالا و شرایط منطقه برای ما فرصت بزرگی را ایجاد کرده و از طرف دیگر تهدیدات خارجی، تورم و غیره میتواند برای ما تهدید باشد که اگر تدبیر کنیم و همبستگی و همدلی داشته باشیم و از همه متخصصین استفاده کنیم و دولت برای مسائل اساسی کشور حیطه کار کارشناس خود را گسترش دهد، میتواند راه حل صحیحی برای این تهدیدات پیدا کند.
وی با بیان این که «در شورای مرکزی حزب همواره به جوان گرایی و تقسیم کارها بین دیگران و جاری شدن تفکر اعتدالی بر مبنای میانه روی است» تا?کید میشود، تصریح کرد: براین اساس سعی ما بر این بوده که همه فعالیت ها و تصمیم گیریها در یک مجموعه بسته مثل شورای مرکزی یا دفتر سیاسی انجام نشود بلکه سعی بر این است فعالیتها و کانون های دانشجویی، جوانان، اصناف، کارگری و غیره بتوانند نقشی در چارچوب فعالیت های حزب ایفا کنند.
محمود واعظی با بیان این که در سالهای گذشته مجموعه ای از افراد اجرایی اعتقادشان بر این بود که با توجه به شرایطی که در کشور، منطقه و جهان داریم نیازمند به یک رویکرد نو هستیم ، گفت: مبنای سیاسی این رویکردی اعتدال و مبنای اقتصادی آن بر توسعه استوار شده و به همین دلیل هم به نام اعتدال و توسعه مطرح شد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه با اشاره به این که وقتی دو جناح آراء را بین خود تقسیم می کنند فضا برای رشد جناح سوم و پذیرش تفکر آن فراهم نیست و سخت است و تلاش بر این است که هر جناح را متمایل به جناح دیگر معرفی کنند، گفت: با این احوال امروز می بینیم که هر دو جناح به اعتدال روی آورده اند.
وی افزود: مهم نیست تفکر ما توسط خودمان در کشور جاری شود بلکه مهم این است که کشور ما بر اساس یک تفکر معتدل و پرهیز از افراط و تفریط ساخته شود و لذا بر این اساس بود که ما به عنوان یک مسلمان و فرد ملی همیشه مشی اعتدال و رویکرد توسعه را به عنوان یک رویکرد اساسی برای آینده کشور در نظر گرفتیم و خودمان هم با اعتقاد براین که این مسیر طولانی است، عجله نداریم که با یک انتخابات و فعالیت کوتاه مدت آن را به انجام برسانیم چراکه فعالیت هایی که سریع نتیجه می دهد سریع هم نتیجه اش از بین می رود.
واعظی نقش کانون جوانان را برای پاسداری از این تفکر بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: کسانی که بخواهند این فعالیت ها را برای همیشه در دست خود داشته باشند نمیتوانند به درستی عمل کنند اما اگر اصل بر این باشد که هر کس دوره ای دارد و بعد از اتمام دوره اش باید آن را تحویل تفکر دیگری بدهد، موفق خواهیم بود.
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]