: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
اگرچه تا چند روز پیش شایعه استعفای محمد جهرمی ، وزیر کار و امور اجتماعی در رسانه ها مطرح شده بود، اما این وزیر آموزش و پرورش بود که استعفا کرد و بلافاصله استعفای او مورد پذیرش رئیس جمهور قرار گرفت.
براساس اخبار منتشره در واقع از فرشیدی خواسته شد تا استعفا دهد. به این ترتیب که هاشمی ثمره ، مشاور عالی رئیس جمهوری در دیدار حضوری با ابلاغ نظر احمدی نژاد از وی می خواهد تا استعفای خود را بنویسد و فرشیدی در همین جلسه کتبا استعفای خود را ارائه می کند. شاید تفاوت استعفای اخیر با موارد قبلی در نحوه درخواست استعفا باشد.
در خصوص وزرای قبلی این رئیس جمهور بود که شخصا با وزرای خود خداحافظی می کرد، اما این بار این مسوولیت به هاشمی ثمره تفویض شده است. ناظران سیاسی و فرهنگی همچنان با تردید به گزینه جایگزین فرشیدی می نگرند. لذا باید در انتظار تصمیم مجلس در این خصوص ماند. محمود فرشیدی اکنون پنجمین وزیر و هفتمین عضو کابینه احمدی نژاد است که در طول 2 سال فعالیت ، به دلیل استعفا یا برکناری از کابینه نهم بیرون می رود.روز یکشنبه دوم شهریور 1384، مجلس هفتم پس از بررسی سوابق 21 وزیر پیشنهادی رئیس جمهور برای تشکیل کابینه نهم ، به 4 وزیر پیشنهادی رای عدم اعتماد داد و علی اکبر اشعری ، علیرضا علی احمدی ، سیدمهدی هاشمی و علی سعیدلو که برای تصدی وزارتخانه های آموزش و پرورش ، تعاون ، رفاه و نفت معرفی شده بودند، از ورود به کابینه بازماندند.
ماجرای مدیران این 4 وزارتخانه با رای اعتماد مجلس به گزینه های پیشنهادی دیگر رئیس جمهور خاتمه نیافت چرا که در طول فاصله ای 1.5 تا 2 ساله از شروع به کار دولت نهم ، 3 وزیر تعاون ، رفاه و نفت این بار توسط رئیس جمهور برکنار شدند و با استعفای محمود فرشیدی در نیمه راه ، این زنجیره کامل شد.
در این میان استعفای وزیر سابق صنایع که از همان ابتدای شروع به کار دولت نهم در فهرست پیشنهادی رئیس جمهور قرار داشت ، یک استثنا محسوب می شود.
علیرضا علی احمدی که هم اکنون به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش تعیین شده است ، 2 سال پیش و هنگام تشکیل کابینه ، نتوانست از مجلس برای تصدی وزارت تعاون رای اعتماد بگیرد. احمدی که هم اکنون رئیس دانشگاه پیام نور است.
قبل از شروع به کار دولت نهم در سوابق خود معاونت دانشگاه و دبیر شورای دانشگاه علم و صنعت ، ریاست دانشکده مدیریت و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش و مدیرعاملی موسسه تولید دانش را داشته است.
صرف نظر از دولت نهم ، وزرای آموزش و پرورش در دولت های سیدمحمد خاتمی و هاشمی رفسنجانی نیز نتوانسته اند از تیغ استیضاح در مجلس یا برکناری و استعفا در دولت در امان باشند.
محمود فرشیدی سال گذشته در معرض استیضاح نمایندگان مجلس قرار داشت. این استیضاح آن قدر جدی بود که به گفته برخی از نمایندگان ، انتخاب و معرفی عباسی نماینده مردم گرگان در مجلس به عنوان وزیر تعاون نوعی مصالحه دولت و مجلس برای مسکوت ماندن استیضاح فرشیدی تلقی شد.
با این حال ، 26 اردیبهشت ماه امسال فرشیدی پشت میز استیضاح مجلس قرار گرفت.
وی در دفاعیات خود، سال 85 را سال کمترین شکایات از آموزش و پرورش در بخش ثبت نام خواند و همچنین برنامه ها و کتاب های درسی را شاهد تحول عظیم و مستند این تحول را تلاش برای تدوین برنامه درسی ملی به عنوان نقشه کلان اهداف و مواد آموزشی دانسته بود.وی در پاسخ به کسانی که احمدی نژاد را موافق استیضاح دانسته بودند، گفت که ما با هم دوست هستیم. این حرف درست نیست و ما همه حرف های خود را صریح می زنیم.
نوشته شده توسط : علی