: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
با گذشت یک هفته از انجام نظرسنجی بزرگ «بازتاب» راجع به گرایش به دکتر احمدینژاد دو سال پس از انتخابات ریاستجمهوری، نتایج آن اعلام شد.
به گزارش خبرنگار «بازتاب»، با شرکت بیست هزار کاربر اینترنتی از کامپیوترهای مستقل ـ که با آنها تنها یک بار امکان شرکت در نظرسنجی فراهم بود ـ نتایج و تجزیه و تحلیل آرای نظرسنجی اعلام میشود:این نظرسنجی که صبح چهارم تیر ماه روی سایت «بازتاب» قرار گرفته بود، از بینندگان خواسته بود اعلام کنند، در انتخابات سوم تیر و در آینده به احمدینژاد رأی داده و میدهند، یا نه؟
در این نظرسنجی، در مجموع بیست هزار و 177 رأی مستقل و غیرتکراری از میان کاربرانی که اظهار کردهاند در انتخابات سوم تیر به دکتر احمدینژاد رأی دادهاند، 5/37 (سی وهفت ونیم)درصد گزینه نخست را برگزیده، اعلام کردهاند، بار دیگر نیز به احمدینژاد رأی میدهند.
همچنین 5/62 (شصت ودو نیم)درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی که گفتهاند در سوم تیر به دکتر احمدینژاد رأی دادهاند، با انتخاب گزینه سوم اعلام کردند، این بار به وی رأی نمیدهند.
در میان شرکتکنندگانی که اظهار کردهاند در سوم تیر به احمدینژاد رأی ندادهاند، 3/5 (پنج وسه دهم)درصد با انتخاب گزینه دوم اظهار کردهاند، این بار به او رأی میدهند، اما 7/94 (نود وچهار وهفت دهم)درصد کسانی که گفتهاند در سوم تیر ماه به احمدینژاد رأی ندادهاند، اعلام کردهاند، این بار نیز به وی رأی نمیدهند.
با این حساب، نتایج این نظرسنجی حاکی است، پس از گذشت دو سال، دکتر احمدینژاد با 5/62 درصد ریزش آرای کسانی که به وی رأی دادهاند و 3/5 درصد رویش از میان کسانی که به وی رأی ندادهاند، روبهرو شده و نظر 5/37 درصد از موافقان و 7/94 درصد از مخالفان وی هم تغییری نکرده است.
گفتنی است، نظرسنجیهای اینترنتی به دلیل تفاوت جامعه آماری با جامعه طبیعی، دچار تفاوتهایی با نتایج نظرسنجیهای میدانی نیز هستند.
هرچند با عبور کاربران اینترنتی در کشور از مرز پانزده میلیون این تفاوت کاسته شده، اما همچنان نمیتوان نتایج نظرسنجی اینترنتی را دقیقا با نتایج نظرسنجی میدانی یکسان دانست.
همچنین عدم دریافت آرای تکراری از یک دستگاه رایانه، هرچند امکان تقلب در نظرسنجی را به شدت کاهش میدهد، اما در عوض از میان آرای افراد متفاوت که از یک دستگاه رایانه در نظرسنجی شرکت میکنند، تنها رأی نخست را محاسبه میکند.
با توجه به حجم بالای کاربران شرکتکننده در نظرسنجی، «بازتاب» آمادگی دارد نتایج مشروح نظرسنجی را که شامل شماره IP و محل شرکتکنندگان است، در اختیار دفتر دکتر احمدینژاد برای بررسیهای تکمیلی قرار دهد.
گفتنی است، هر سه نظرسنجی صورتگرفته توسط «بازتاب» که پیش از دور نخست انتخابات ریاستجمهوری نهم، دکتر احمدینژاد موفق به کسب رتبه سوم آرا شد و وی در انتخابات 27 خرداد ماه 1384، رتبه دوم را به دست آورد و این نشاندهنده نزدیکی نتایج نظرسنجی «بازتاب» با نتایج انتخابات ریاستجمهوری است.
نوشته شده توسط : علی