با موضعگیری صریح مهدی کروبی درباره نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری، حتی در صورت حضور خاتمی و اعلام عدم ائتلاف با اصلاحطلبان، آرایش اردوگاه اصلاحطلبان مشخصتر میشود.
در این حال، یک فعال سیاسی گفت: به نظر میرسد اکنون که آقای کروبی با شدت و حدت علیه اصلاحطلبان تندرو موضعگیری میکند، در صورتی که شورای نگهبان به حذف شمار بسیاری از نیروهای همسو با آقای کروبی بپردازد، از آنجا که اکنون نقش چشمگیری در کنار زدن تندروها دارد، در آن هنگام هم به انتقاد از این روند خواهد پرداخت و در شکلگیری یک انتخابات رقابتی، نقش جدی ایفا خواهد کرد.
وی افزود: همانگونه که پیشتر در خبرها آمده بود، «نهضت ثبتنام» تاکتیک اولیه اصلاحطلبان در آستانه انتخابات است و از آنجا که آنها نسبت به میزان ردصلاحیت نامزدهای خود در خوف و رجا هستند، تعداد زیادی از چهرههای مطرح و غیرمطرح آنها با گرایشهای مختلف ثبتنام میکنند و هر نوع رقابت داخلی میان آنها، از پس از اعلام نتایج تأیید صلاحیتها آغاز خواهد شد.
این فعال سیاسی گفت: البته دلسوزان نظام امیدوارند دستگاههای مسئول در انتخابات با یک رویکرد منطقی قانونی و ظرفیت بالا، امکان پدید آمدن فضای رقابتی و حضور کلیه گروهها با گرایشهای مختلف در انتخابات را فراهم کنند، اما حتی در صورت عدم تأیید صلاحیت تعداد قابل قبولی از اصلاحطلبان، با توجه به سابقه آقای کروبی و نیز پیشبینی روز گذشته وی درباره رفع نگرانیها درباره رد صلاحیتها و صیانت از آرا با توصیه مقام معظم رهبری، قاعدتا وی در میان اصلاحطلبان، توفیق بیشتری برای گذر از فیلتر تأیید صلاحیت و حضور در انتخابات خواهد داشت و قاعدتا این زمینه برای او و همراهانش فراهم خواهد شد.
وی ادامه داد: در این صورت، دیگر اصلاحطلبان دو گزینه پیش رو خواهند داشت؛ گزینه نخست آن است که همه آنان زیر چتر کروبی برای فتح کرسیهای مجلس هشتم فعالیت کنند و حتی با تنزل بخشی از شعارهای خود، اقلیتی از مجلس آینده را ـ البته با توان بالاتر از مجلس کنونی ـ به دست آورند، به گونهای که بتوانند از ابزار مجلس برای پیشبرد اهداف خود استفاده و زمینه را برای ریاستجمهوری آقای کروبی در انتخابات آینده فراهم نمایند، چراکه گویا آقای کروبی برای انتخابات ریاستجمهوری دهم جدی است.
این فعال سیاسی ادامه داد: در صورت رد صلاحیت گسترده، مسیر دیگری نیز پیش روی اصلاحطلبان خارج از حزب کروبی وجود دارد که به سکوت روی آورند و در انتخابات شرکت فعال نکنند. در این صورت قطعا وزن اقلیت اصلاحطلب در مجلس آینده کمتر خواهد شد و چه بسا از مجلس کنونی نیز کمتر شود، در عین حال این گروه از اصلاحطلبان میتوانند به پیگیری شعارهای خود در خارج از حاکمیت ادامه داده و در عوض در انتخابات ریاستجمهوری آینده، با همان ترکیب و شعارها شرکت و حتی با آقای کروبی رقابت خواهند کرد.
وی درباره مقایسه قوت و ضعف کاندیداهای حزب کروبی و ائتلاف اصلاحطلبان اظهار داشت: همانگونه که اصلاحطلبان چندین بار اعلام کردهاند، آنان از برخی تندرویهای گذشته درس گرفته و همچون انتخابات شوراها، طرح چهرههای معتدل را مدنظر قرار دادهاند. از این رو، قطعا بیشتر این چهرهها همچون اعضای کابینه خاتمی و روحانیونی چون محتشمی و انصاری و... در لیست اصلاحطلبان تحت رهبری کروبی نیز حضور خواهند داشت.
این فعال سیاسی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مسائل برای آینده مجلس هشتم، حضور افکار و سلایق گوناگون درون نظام در قالب فراکسیونهای فعال و قدرتمند است و از همین رو پرسش جدی پیش روی اصلاحطلبان این است که آیا به کروبی قناعت میکنند؟