رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برخورد غیرمودبانه آمریکاییها نسبت به مهمانشان برای من روشن کرد که ملت و دولت آمریکا با چنین برخوردی نمیتوانند افتخار یک ملت متمدن را داشته باشند و این رفتار نشان از دستپاچگی و شکست روحیشان داشت.
آیتالله هاشمیرفسنجانی طی سخنانی در مراسم نکوداشت حجتالاسلام و المسلمین جمی با اشاره به سفر رییسجمهور به نیویورک و برخورد توهینآمیز رییس دانشگاه کلمبیا افزود: آنها از جنگ روانی که علیه ما درست کردهاند، خودشان آسیب دیدهاند.
وی درباره مقاومت آبادان و نقش حجتالاسلام و المسلمین جمی در دوران دفاع مقدس نیز اظهار کرد: در تاریخ ایران دورهیی به عظمت دفاع مقدس نمیتوان پیدا کرد. دورهیی که ملت انقلاب کرده بود و میخواست روی پای خود بایستد و همه شروران عالم و عاملشان علیه آنها جنگی به پا کرده بودند و مردم مقاومت میکردند. مردم خوزستان و آبادان با دفاع و مقاومتشان ایران و انقلاب را حفظ کردند و در تاریخ مقاومت خودشان را نشان دادند که میتوانند به تنهایی در برابر اهریمنان بایستند. ما در دفاع مقدس و شورای امنیت جایی که به آسانی رای نمیدادند، توانستیم با قدرت و متانت و تدبیر مظلومیت ملت خود را و محکومیت حزب بعث را ثبت کنیم و این یک معجزه بود که میتوانیم به آن افتخار کنیم.
وی افزود: کسانی که در دوران دفاع مقدس از این مرز و بوم دفاع کردند را تاریخ هرگز فراموش نخواهد کرد. نقطه بسیار درخشان دوران دفاع مقدس را باید در خرمشهر و آبادان جستوجو کنیم و روزهایی که خرمشهر ارتش مغرور عراق را در دروازه شهر معطل کرد، سرنوشت جنگ قابل پیشبینی بود. عراقیها آنچنان روحیه خود را در خرمشهر باختند که پل خرمشهر – آبادان را تخریب کردند و این کار از نظر نظامی برای آنها اشتباه بود. اما آنها از ترس اینکه مبادا آبادان و مردم غیور آن خرمشهر را پس بگیرند، این پل را تخریب کردند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: همه ما میدانیم و دنیا هم میداند که عراقیها حداقل هدفشان اشغال آبادان و خرمشهر بود. آنها میخواستند اروندرود را برای همیشه حل کنند. اشغال خوزستان و اسقاط انقلاب هدف اصلی آنها بود اما آنها در همه اهدافشان شکست خوردند.
وی در ادامه با اشاره به دوران حصر آبادان، گفت: در آن زمان ارتباط با آبادان خیلی سخت و امداد به محاصرهشدگان دشوار بود، اما عراقیها با مقاومت آبادانیها و دیگر مردم ایران زمینگیر شدند و مقاومت آبادان و شخص آیتالله جمی در این مقاومت ستودنی است و در تاریخ ثبت خواهد شد. من خود از نزدیک دیدم که مردم آبادان با چه شجاعتی در این شهر مقاومت کردند در حالی که در کوچهها و خیابانهای این شهر سفیر خمپاره به گوش میرسید.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: این روحانی بزرگ وظیفهای برای ماندن در این شهر نداشت اما صلاح دید که بماند و با حضور خود هویت آبادان را حفظ کند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان اینکه خوزستان منابع اقتصادی ما را داشت، گفت: سقوط خوزستان کار را برای انقلاب دشوار میکرد اما مقاومتها در خوزستان که یکی از نمونههای آن آیتالله جمی بود اجازه نداد که این خطه زرخیز به دست صدام بیفتد و عملیات ثامنالائمه که منجر به شکست حصر آبادان شد نقطه درخشانی در جنگ بود که شیرینی آن تا آخر در جبهه ماند. از نقاط ارزشمند این عملیات همکاری صمیمانه سپاه و ارتش بود.
وی گفت: ما امروز ثمره آن مقاومتها را نمیبینیم و میبینیم که کسانی که با انقلاب در آن دوران مقابله کردهاند چگونه امروز به ذلت افتادهاند. صدام هیچگاه فکر نمیکرد که روزگار خود را در چاهی که خود کنده بگذراند و این چنین به پایان عمر خود برسد و کشورهایی که به صدام کمک کردند امروز در عراق روزگار ذلت را میگذرانند و همه آنهایی که دست در تجاوز غیرانسانی به انقلاب مظلوم ما داشتند امروز مجازات خود را میبینند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان گفت: اجازه ندهیم که افکار دروغین به عظمت انقلاب ما آسیب برساند و اگر به وظایف خود عمل کنیم، خدا این نعمت عظیم را از ما دریغ نخواهد کرد.
در این مراسم لوح یادبودی به آیتالله جمعی به دست حجتالاسلام و المسلمین هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام اهدا شد.
در این مراسم شخصیتهایی از جمله حجتالاسلام و المسلمین مهدی کروبی و حجتالاسلام و المسلمین علی فلاحیان و نیز فرمانده کل ارتش و جمعی از نمایندگان سابق مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]