سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
نشست «پاسداشت استقلال دانشگاه» دوشنبه شب در دفتر جبهه مشارکت منطقه خراسان رضوی برگزار شد. «مهدی واعظ عبایی»، رییس جبهه مشارکت منطقه خراسان رضوی، در این نشست گفت: تجمع ما به خاطر دفاع از حقوق دانشجویی و اعتراض به مضیقه‌هایی است که در ارتباط با آزادی‌های مصوب قانونی به دانشگاه اعمال می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه «ویژگی دموکراتیک بودن باید در جنبش دانشجویی و اصطلاحات باقی بماند»، اظهار داشت: اگر جنبش دانشجویی شعار قهرآمیز سر دهد، در آن صورت به یک حرکت زیرزمینی تبدیل می‌شود.

رییس جبهه مشارکت ایران اسلامی منطقه خراسان رضوی با بیان اینکه «با وجود تمام تعاملاتی که درون جنبش داریم، وضعیت بیرون جنبش دانشجویی فرق می‌کند ما که با شما نقد می‌کنیم و نقد می‌شویم فرق می‌کند با اینکه حاکمیت ما را برای نقد دعوت کند»، تصریح کرد:ارتباط ما باید حداکثری باشد، دست به تعامل حداکثری بزنیم نه حداقلی و ارتباطامان هم باید یک ارتباط حداکثر باشد.

مهدی واعظ‌عبایی با اشاره به اینکه «جنبش دانشجویی همراه با تاسیس دانشگاه در ایران، یعنی قبل از جنگ جهانی دوم و حتی قبل از احزاب در ایران وجود داشته است»، گفت: اگر بخواهیم جنبش دانشجویی را در کشور مطالعه کنیم، 4 دوره متمایز است که باید ویژگی‌هایش را بشناسیم.

وی اظهار داشت: دور اول این جنبش قبل از مشی مسلحانه است یعنی آنچه که مربوط به دهه 20 و 30 و بعد از نهضت ملی تا 15 خرداد 42 می باشد؛15 خرداد 42 در ارتباط با جنبش انقلاب در ایران یک نقطه عطف است یعنی در این سال اصولا تحلیل های جنبش دانشجویی عوض می شود. رادیکالیسم در ایران پا می‌گیرد و به طبع آن، جنبش دانشجویی هم رادیکال می شود.

وی با بیان اینکه «ویژگی‌های جنبش دانشجویی در دوره اول دموکراتیک بودنش است و مرحوم مهندس بازرگان و مرحوم دکتر سحابی دموکراتیک بودن جنبش دانشجویی را قبل از دوران مشی مسلحانه متذکر می‌شوند»، افزود:انجمن‌ها به صورت دموکراتیک تشکیل، رای‌گیری انجام می‌شد و افراد با آراء مشخص انتخاب می‌شوند.

رییس جبهه مشارکت ایران اسلامی منطقه خراسان رضوی با اشاره به اینکه «جنبش دانشجویی در دوره دوم ویژگی رادیکال پیدا می‌کند یعنی در ارتباط با 15 خرداد 42 اصولا تمام تحلیل ها عوض می‌شود»، گفت: در ارتباط با دوران مشی مسلحانه باید گفت که جنبش دانشجویی پیشاهنگ جنبش انقلابی است.

وی پس از اشاره به گروههای مسلح مارکسیست گفت: دو جریان متفاوت مذهبی، مکتبی و اسلامی برگرفته از آموزش‌های مرحوم طالقانی، بازرگان و بنیان گذاران نهضت آزادی در کنار جریانهایی که پایه‌های مشی مسلحانه را ریختند با بدنه و پیشاهنگی و پشتوانه جنبش دانشجویی بود.

این فعال سیاسی افزود: بخشی از عناصر بازار و تک شمار از عناصر روحانیت هم به این مشی کمک کردند بازار از لحاظ مالی و روحانیت هم به لحاظ پایگاه هایی که در نیروهای خرده مذهبی داشت به پدر و مادر ها می گفتند بچه هایتان در این سازمان ها بفرستید که از اسلام و قرآن دفاع کنند و پدر و مادر ها هم می پذیرفتند.

وی گفت:بعدها که بین خودشان اختلاف افتاد می گفتند این سازمان سازمانی است که از قرآن آیه‌های جهاد با آیه‌های ترور و ارعاب و کشتن و آنچه که مربوط به مشی مسلحانه می شود را قبول دارند، این دوره هم دوران رادیکال است این دوران هم در سال 55 آخرین ضربه‌ها را می‌خورد.

مهدی واعظ عبایی با اشاره به اینکه «جنبش دانشجویی است که برای روی کار آمدن انقلاب اسلامی و حذف رژیم شاه تبلیغات می کند در تمام صحنه‌هایی که کشتار و زد و خورد است عناصر جنبش دانشجویی هستند آنچه که کارهای دشوار و سخت است مربوط به جنبش دانشجویی است»، تصریح کرد: در حقیقیت زمانی که مشی جنبش تبدیل به مشی ضد امپریالیستی می‌شود، باز هم جنبش دانشجویی است که با تسخیر لانه جاسوسی آخرین شعارهای خودش را می دهد یعنی پایگاه استبداد سقوط کرده و باید برویم مشی ضد امپریالیستی جنبش را تداوم بخشیم.

وی گفت: تا زمانی که شعارها همان بوده که اطلاع دارید، مشی هم رادیکال بوده است و دوره‌ای نیز دوران رکود پیش می‌آید که جنبش دانشجویی اسیر کسانی است که در قدرت قرار دارند. جنبش دانشجویی راکد است، بازنگری می کند و بعد دوران اصلاحات به وجود می‌آید، دقیقا مشی دوران اول به وجود می‌آید یعنی جنبش دانشجویی یک جنبش دموکراتیک است، ارتباطش با حاکمیت وجود ندارد ویژگی اش این است که وابستگی یا ارتباطش با حاکمیت ارتباط اقل است.

وی افزود: بنابراین دوم خرداد و فاصله‌ای که از سال 76 تا الان طی کردیم یک ویژگی اش این است که جنبش دانشجویی در این دوران رادیکال نیست، بلکه دموکراتیک است و در پشتیبانی این جنبش قرار دارد .بنابراین، لطمه‌هایی که از چپ و راست نصیب این جنبش می‌شود، به علت همان جوهره دموکراتیک بودنش است.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]